Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Pe urmele Reginei Maria. ”Războiul Regelui” a ajuns la Balcik | FOTO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV. Pe urmele Reginei Maria. ”Războiul Regelui” a ajuns la Balcik | FOTO

Locul de suflet al Reginei Maria, castelul de la Balcik, Bulgaria, a fost gazda documentarului ”Războiul Regelui”, în regia lui John Florescu, eveniment organizat de Institutul Cultural Român, ICR.

Evenimentul s-a bucurat de prezența Prințesei Maria, fiica Regelui Mihai, a familiei regizorului, a fiicei scriitorului Dinu Săraru, celebra jurnalistă Ruxandra Săraru și a fostului purtător de cuvânt al ministerului de externe Corina Vințan.

image1

Ce a făcut regele Mihai în cel de-Al Doilea Război Mondial este „cea mai frumoasă poveste nespusă” din istoria acelei perioade, apreciază John Florescu, producătorul executiv al documentarului „Războiul regelui”. John Florescu a spus că, inițial, numele filmului ar fi trebuit să fie „Regele care l-a păcălit pe Hitler”, dar a fost greu de tradus din engleză în română și astfel a devenit „Războiul regelui”.

Rezultate bacalaureat 2016. Uite ce note s-au luat!

„Regele a avut multe războaie, unele personale, altele politice — Stalin, Hitler, Antonescu și, într-o anume măsură, — aliații. Mulți dintre prietenii săi de-a lungul vieții lui s-au dovedit a-i fi adversari. (…) Ce a făcut regele pentru România este mult mai semnificativ și cred că povestea ar trebui să fie cunoscută mai bine, nu doar în România, ci și în lumea întreagă. (…) Ce a făcut regele Mihai în cel de-Al Doilea Război Mondial este, probabil, cea mai frumoasă poveste nespusă, cu un șef de stat care este în viață”, a spus producătorul.
IMG_9192.JPG - Copy

Rezultate bacalaureat 2016. Uite ce note s-au luat!

FullSizeRender

Close
Închide
  Close