De Petre Dobrescu,

Cea mai mare parte a deceselor, 162, s-au înregistrat în provincia Hubei, a cărei capitală este Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, scrie theguardian.com.

În același timp cu actualizarea bilanțului, autoritățile de la Beijing, citate de bbc.com, au confirmat că virusul ucigaș s-a răspândit în toate regiunile Chinei.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va discuta astăzi, într-o reuniune de urgență, despre pericolul pe care-l reprezintă coronavirusul la nivel global, pentru a vedea dacă se impun măsuri de urgență.

”Viteza cu care s-a răspândit virusul este îngrijorătoare. Deși numărul cazurilor din afara Chinei este relativ mic, există potențialul unei pandemii”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a atras atenția că autoritățile din întreaga lume ar trebui să fie ”în gardă”.

Până acum, coronavirusul a ajuns în cel puțin 15 țări, inclusiv din Europa, cu un pacient confirmat în Germania și doi în Franța.

În România a existat o suspiciune de infecție cu coronavirus – din fericire, infirmată în urma analizelor.

Citeşte şi:

Contractul lui Victor Costache cu Polisano! Pe 4 noiembrie, ministrul Sănătății a jurat „credință poporului”, pe 7 noiembrie a semnat „fidelitate angajatorului”. S-a achitat!

Traficanți care au ținut copii în sclavie – unii au fost condamnați cu suspendare, iar alții încă se judecă, după trei ani de procese!

Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE. Brexit, la un pas de a intra în vigoare

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres