MENIU CAUTĂ
25 Aug. 2017 23:30 , de Rodica Dirzu

Meniu ușor de weekend. Gătește cu noi rețete delicioase!/VIDEO

Distribuie

Sfârșitul de săptămână este un prilej potrivit de a găti acasă pentru cei dragi. Astăzi îți propunem un meniu ușor de weekend, delicios și hrănitor care se prepară rapid: salată de linte, supă de roșii și clătite pufoase.

 

Salata de linte/VIDEO

Ingrediente: 100 g linte verde, 100 g parmezan, 5 roșii cherry, sucul de la ½ lămâie, o lingură ulei de măsline, 3 fire ceapă verde, un ardei gras roșu și unul galben, germeni de muștar

Preparare: lintea se pune în apă fierbinte și se fierbe în jur de 30 de minute apoi se scurge. Rosiile se taie jumătăți, ceapa se toacă mărunt. Ardeii se taie cubulețe. Apoi se amestecă într-un bol toate ingredientele și se presară deasupra fulgii de parmezan și germenii.

 

 

supă de roșii

Supă de roșii

Ingrediente: 1 litru de pastă de roșii concentrată, o ceapă, 2 morcovi, o țelină mică, 1/2 de ardei gras, un cățel de usturoi, 30 de ml ulei de măsline, 3 foi de dafin, o rămurică de cimbru proaspăt, un fir de busuioc, pătrunjel verde sau busuioc pentru ornat, o lingură rasă de zahăr, sare, piper; pentru servit: pâine prăjită aromată cu usturoi

Preparare: sucul de roșiile se pune la fiert, se adaugă dafinul, crenguța de cimbru și cea de busuioc, un praf de sare și se fierbe 10 minute. Apoi e scoate dafinul și cimbrul. Între timp se curăță, se spală și se toacă mărunt legumele, usturoiul se zdrobește. Se încinge uleiul într-o oală și se adaugă toate legumele deodată și se călesc până se inmoaie, pe foc mic. Apoi se adaugă o ceașcă (200 de ml) de apă și se fierb mai departe. Sucul de roșii se adaugă peste legumele călite și se completează cu apă până la atingerea consistenței dorite. Se condimentează supa cu o lingură rasă de zahăr, sare și piper după gust. Se fierbe în continuare până când legumele au consistența dorită. Se orenază cu busuioc și se servește cu pâine prăjită.

 

clătite pufoase

 

Clătite pufoase

Ingrediente (4 clătite): 175 g ricotta; 100 ml lapte; 2 ouă; 75 g făină; 1/2 linguriță praf de copt; un praf de sare, un plic zahăr vanilat; o lămâie; ulei; decor-zahăr pudră
Preparare: se separă conținutul ouălor. Se amestecă ricotta cu laptele și gălbenușurile, se adaugă făina și praful de copt, sarea, coaja rasă de lămâie. Albușurile se bat spumă cu zahărul vanilat și se încorporează amestecând foarte încet în prima compoziție. Se prăjesc într-o tigaia antiaderentă unsă cu puțin ulei după fiecare clătită. Se pudreaza cu zahar farin și se servesc imediat.

Citește și: Meniu light, de vară, pentru carnivori. Te învățăm să faci preparate delicioase din piept de pui și cotlet de porc / VIDEO

Comentarii