Localnicii unei comune din Vaslui, sufocați de un miros cumplit. Două tone de pește în putrefacție lângă casele lor

13 septembrie 2017 07:00 De: ,

Mii de localnici din comuna vasluiană Pușcași sunt sufocați de mirosul degajat de peste două tone de pește în stare de putrefacție. Situația a apărut odată cu golirea barajului de acumulare din zonă pentru efectuarea unor lucrări de reparații la deversorul acumulării.

O firmă de piscicultură din județul Vaslui riscă o amendă de 8.000 de lei pentru negestionarea corectă a deșeurilor de origine animală, după ce peste două tone de pește putrezesc în zona deversorului acumulării de la Pușcași, situată la nouă kilometri de municipiul reședință.

Comisarii Gărzii de Mediu i-au avertizat pe reprezentanții societății piscicole că au la dispoziție maximum trei zile pentru a strânge peștele mort care creează disconfort localnicilor din comuna aflată în imediata vecinătate a barajului.

Acesta reprezintă, de altfel, sursa de rezervă de alimentare cu apă brută a stației de tratare a municipiului Vaslui.

”Firma care deținea luciul de apă și activitățile piscicole a avut termen inițial 1 iulie pentru a scoate întreaga cantitate de pește, ceea ce nu s-a întâmplat. Economic, și-a motivat întârzierea scoaterii peștelui prin aceea că nu ar fi reușit să vândă cele peste 100 de tone de pește într-un timp atât de scurt. În consecință, au decis să scoată peștele treptat astfel încât s-a ajuns la situația actuală în care peștele moare din cauza lipsei de apă și a căldurii”, a declarat pentru Libertatea comisarul șef al Gărzii de Mediu Vaslui, Cristian Laic.

Societatea piscicolă va trebui să strângă peștele aflat în putrefacție și să-l transporte din zonă cu o firmă specializată la un crematoriu sau, așa după cum le-a dat ca variantă intermediară Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, să-l îngroape în apropierea barajului.

Editorial de Claudiu Săftoiu. ”ZAPAD 2017” – un exercițiu militar rusesc la cheie. Joaca de-a invazia asupra Europei

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro