Mergi direct la conținut »
Cel mai mare angajator din județul Vaslui nu are bani pentru salariile celor peste 2.600 de salariați. Guvernul, vinovat de această situație
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cel mai mare angajator din județul Vaslui nu are bani pentru salariile celor peste 2.600 de salariați. Guvernul, vinovat de această situație

Cel mai mare angajator din județul Vaslui nu are bani pentru salariile celor peste 2.600 de salariați. Guvernul, vinovat de această situație

Cel mai mare angajator din județul Vaslui nu are bani să plătească la timp salariile pentru cei peste 2.600 de salariați. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui a ajuns în această situație nemaiîntâlnită până acum din cauza Guvernului, care a întârziat efectuarea rectificării bugetare.

De Theodor Istrate,

Cei peste 2.600 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui se confruntă cu o situație nemaiîntâlnită în istoria instituției, aceea de a nu-și primi lefurile la data stabilită prin contractul de muncă. Deși în mod normal ar fi trebuit să-și primească salariile pe 15 septembrie, angajații unității de care depinde soarta a mii de oameni cu nevoi speciale din județ își vor vedea banii în conturi abia pe la mijlocul săptămânii viitoare.

Potrivit conducerii DGASPC Vaslui, întârzierile sunt cauzate chiar de către Guvern, care nu a făcut rectificarea bugetară mai devreme pentru a nu se ajunge în această situație neplăcută.

”Rectificarea bugetară s-a publicat astăzi (n.r.-joi) în Monitorul Oficial astfel încât luni (18 septembrie) Consiliul Județean, instituția prin care se asigură finanțarea activității Direcției pentru Protecția Copilului, va fi convocat în ședință ”de îndată” pentru a da drumul la bani. Abia apoi, a doua zi, vom putea depune documentația în Trezorerie astfel încât pe marți seara sau miercuri să fie virate salariile în conturile angajaților. Din păcate, este o situație nefericită, care nu s-a mai întâmplat până acum”, a declarat, joi, pentru Libertatea directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu.

Pentru plata salariilor celor 2.600 de angajați, din care 1.500 asistenți maternali profesioniști, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui are nevoie de aproximativ 7,5 milioane de lei pe lună, sumă ce nu poate fi asigurată decât de la bugetul de stat.

VIDEO EXCLUSIV | Copilărie cu lipsuri. Doinița Oancea a vrut să învețe la liceul ”George Enescu”, dar familia ei nu avea bani. ”După un an m-au retras…”

Close
Închide
  Close