Mergi direct la conținut »
Bătrân la spital după ce a căzut într-un șanț din Vaslui Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

FOTO Bătrân la spital după ce a căzut într-un șanț din Vaslui. Firma, amendată pentru nesemnalizarea lucrării

De Theodor Istrate,

Bătrân la spital după ce a căzut într-un șanț din Vaslui. Bătrânul de 74 de ani a căzut într-un șanț adânc de patru metri, din centrul municipiului Vaslui. Până la producerea acestui incident, Poliția amendase de două ori, cu câte 3.045 de lei, firma care schimbă rețeaua de canalizare, pentru nesemnalizarea respectivei lucrări. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public.

Ad placeholder

La un pas de tragedie chiar în zona centrală a municipiului Vaslui, acolo unde o firmă de construcții realizează lucrări de schimbare a rețelei de canalizare, după ce un bătrân a căzut într-un șanț adânc de patru metri. După câteva zeci de minute în care a fost în stare de șoc, bărbatul de 74 de ani și-a revenit și a reușit să-și sune ginerele, pe care l-a chemat să-l ajute să iasă din șanț.

Ajuns la fața locului, ginerele bătrânului a constatat că nu poate să-l scoată la suprafață, astfel încât a sunat la numărul de urgență 112. În cele din urmă, un echipaj de pompieri l-a ridicat din șanț pe bărbatul de 74 de ani pe care apoi l-a preluat un echipaj medical.

”Victima a suferit un politraumatism prin cădere de la înălțime, însă fără a fi vorba de fracturi. De asemenea, bătrânul a suferit și o ușoară hipotermie, având în vedere perioadă în care a stat în acel șanț la temperaturi destul de scăzute”, a declarat, marți, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Servicilului de Ambulanță Județean Vaslui, medicul Daniel Ungureanu.

Preluat de ambulanță, bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliția a făcut dosar penal în acest caz, după ce amendase de două ori firma de construcții

Incidentul din zona centrală a municipiului Vaslui nu a rămas fără urmări pentru firma care a făcut acel șanț în care a căzut bătrânul. Astfel, Poliția a întocmit dosar penal, deocamdată ”in rem”, pentru vătămare corporală din culpă și efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public. Anterior, firma de construcții fusese sancaționată de două ori, pentru nesemnalizarea lucrării și executarea acesteia fără avizul Poliției Rutiere, cu câte 21 de puncte amendă.

”Cele două sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru efectuarea de lucrări care creează restricții pentru circulația participanților la trafic, fără aviz de la Poliția Rutieră, precum și pentru nesemnalizarea, conform legii sau a standardelor în vigoare, a acestor lucrări. Contravaloarea amenzilor a fost de 3.045 de lei fiecare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Silvia Manta.

Lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare în zona unde a avut loc accidentul sunt începute încă din această vară și se derulează cu foarte mare greutate, traficul fiind blocat pe o stradă intens circulată din zona Direcției pentru Sport și Tineret Vaslui.

Citește și: EXCLUSIV: Mama Marcelei Topor, soția liderului Cataloniei, despre cuplul prezidențial: ”Sunt oameni simpli, nu ca la noi, bogăție”

Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close