13 Oct. 2017 15:15 , de Cristina Sterian

UPDATE| Fetiţe lovite de o mașină în județul Buzău. Ele erau în recreație, însoțite de învățător. Ce spune directorul școlii

Distribuie

Două fetiţe au fost lovite de o mașină în județul Buzău, după ce au ieșit în viteză dintr-un magazin și au sărit în fața autoturismului prin spatele unui camion. Fetele de opt şi zece ani au făcut cumpărături la un magazin din localitatea buzoiană Bălăneşti, comuna Cozieni, și au ieșit în trombă sărind pur și simplu în fața unei mașini conduse de o femeie de 47 de ani, din Ojasca.


UPDATE, 15.15 – Directorul școlii din Cozieni, Radu Ion, spune că învățătorul care le-a însoțit pe fetele lovite de mașină a ieșit cu copilele ca să-și ia pâine, pentru că „altfel nu mai prindea pâine, la 12.00, când se terminau orele”, adăugând: „Eu zic că fetițele vor fi fără prea multe probleme, doar le-a trântit puțin jos'.

„În pauza de la 9. 50, domnul învătător a plecat cu trei fetițe să-și ia de mâncare, i-au cerut voie, că le era foame. El le-a însoțit, profitând de această ocazie să și ia și trei pâini. În apropierea magazinului, un camion descărca marfă. Ele și-au cumpărat de mâncare, iar două dintre ele nu l-au mai așteptat și pe învătător să plătească pâinea, au ieșit afară și au traversat prin spatele camionului, fiind lovite de o masină care venea dinspre Buzău. Între timp, a venit domnul învătător, le-a ridicat, una a fost lovită puțin la ochi și la picior, între timp cineva a sunat la 112 și le a dus la spital. În acest moment, eu zic că fetițele vor fi fără prea multe probleme, doar le-a trântit puțin jos', a declarat directorul școlii din Cozieni, Radu Ion.

Întrebat dacă învătătorul își făcea cumpărăturile în timpul recreației, directorul a răspuns că acesta „a profitat de faptul că a mers cu elevele să-și cumpere de mâncare, pentru că altfel nu mai prindea pâine, la 12.00, când se termină orele”.

„Au voie să iasă dacă sunt însoțiți, trebuie să mănânce la 9.30, le e foame, așa e cu copiii mici, restul au rămas supravegheați în clasă de o educatoare. Magazinul este aproape de scoală, la vreo 30 de metri, dacă nu lua pâine atunci nu mai avea la prânz, nu mai apuca. Se poate întâmpla oricui, și cu copilul de mană', a mai spus directorul școlii din Cozieni care trebuie să trimită acum o înștiințare scrisă la ISJ Buzău cu toate cele întâmplate.


UPDATE, 12.20 – Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Daniela Palcău, cele două fetițe rănite în accidentul de la Bălănești, comuna Cozieni, se aflau în recreație în momentul evenimentului. Ele ar fi fost însotite de către ă, învățătorul de clasă, iar alături de cele două fetițe rănite s-ar mai fi aflat și o a treia, însă aceasta nu a fost lovită de mașină.

Există indicii că fetele își luaseră ceva de mâncare de la magazin și au ieșit în momentul în care învățătorul își plătea și el cumpărăturile.
Oficialii de la ISJ Buzău așteaptă acum o informare scrisă din partea conducerii școlii Cozieni, pentru a vedea cu exactitate cum s-a petrecut evenimentul.

Accidentul s-a petrecut, vineri dimineaţă, pe drumul judeţean 203 L, în localitatea buzoiană Bălăneşti, când cele două copile au făcut cumpărături la un magazin din sat, iar la ieşire au sărit în faţa unei maşini care le-a lovit.

Din primele date a reieșit că cele două fete de opt și zece ani ar fi ieșit din magazin și ar fi traversat  şoseaua prin spatele unui camion care transporta marfă în faţa unității comerciale.

Mașina condusă de femeia de 47 de ani, din Ojasca, se deplasa dinspre Buzău către Brăieşti.

Faptul că evenimentul s-a produs în localitate, iar şoferiţa circula cu viteză moderată a făcut ca cele două fetiţe să scape cu viaţă. Ele au fost rănite, însă din primele date starea lor nu ar fi gravă.

Citește și: INTERVIU VIDEO/ Medicul ORL-ist Codruț Sarafoleanu: „Tinerii pot ajunge surzi la 30 de ani dacă ascultă în căști muzică dată la maximum'

 

Loading...
Comentarii