13 Oct. 2017 12:42 , de Dan Lungu

Club de golf unic în România deschis la Ciugud, în Alba. Vezi unde merge preşedintele Iohannis în weekend – FOTO

Distribuie

Un club de golf modern, unic în România, va fi deschis, sâmbătă, în comuna Ciugud, din judeţul Alba, la evenimnet fiind aşteptat şi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului este cunoscut ca fiind un pasionat jucător de golf şi, deşi nu este anunţat oficial, ar urma să fie prezent la deschiderea noului club construit în localitatea Teleac printr-o investiţie în valoare de 15 milioane de euro.

Clubul este construit de familia Popa, cea care deţine compania Transavia, Ioan Popa dar şi fiica sa Theodora fiind pasionaţi de jocul de golf.

Resortul a fost construit pe o durată de aproximativ doi ani, designul purtând semnătura unei întregi echipe de profesioniști atât din țară, cât și din străinătate. Inaugurarea oficială a resortului va avea loc sâmbătă, iar terenul de golf va fi deschis jucătorilor doar în primăvara anului viitor.

„Suntem extrem de încântați să anunțăm lansarea Theodora Golf Club, un proiect cu viziune pe termen lung, născut din pasiunea pentru golf, un sport pe care îl practic de peste 10 ani. Complexul își propune să devină o destinație pe harta turismului românesc și să crească potențialul turistic al zonei, la nivel național și internațional datorită poziționării sale excelente, chiar în inima țării, în una dintre cele mai valoroase zone românești. Theodora Golf Club este o atracție unică în țară și în lume, ce se remarcă în toate serviciile și facilitățile sale prin atenția la detalii, oferind o experință de relaxare complexă', afirmă Ioan Popa, președintele Theodora Golf Club.

Teren de golf cu cel mai mare parcurs din Europa

Potrivit acestuia, Theodora Golf Club poziționează România pe harta internațională a golfului, iar  principala atracție a complexului  este terenul de golf, cu o suprafață de 56 hectare, pe care se desfășoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din țara noastră. Proiectul din localitatea Teleac își propune să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în țările occidentale și cu oportunități de creștere și în țara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa – PAR 6, de 735 de metri.

Noul club asigură celor interesați de învățarea acestui sport posibilitatea inițierii și deprinderii tehnicilor de joc, în cadrul zonelor de driving range, atât din exterior, cât și din interior, urmând să fie deschisă și o Academie de golf dedicată copiilor, în viitorul apropiat.

Theodora Golf Club este situat la maximum 10 minute cu mașina față de Alba Iulia, fiind totodată o destinație de interes pentru turiștii străini, distanța față de aeroportul din Cluj sau cel din Sibiu fiind între o oră și două ore.

Vile cu standarde înalte de calitate şi ospitalitate

Resortul Theodora Golf Club este localizat într-o zonă deluroasă, pe malul drept al râului Mureș, oferind vizitatorilor o priveliște aparte, înconjurată de natură. Acesta cuprinde un ansamblu de 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus. Terenul de golf ce se întinde pe 56 hectare cu 18 parcursuri în lungime totală de 6518 metri numără 4 parcursuri par 3, 10 parcursuri par 4, 3 parcursuri par 5 și 1 parcurs par 6- cel mai lung parcurs din Europa. Resortul este situat pe o suprafață totală de peste 62 hectare, din care bineînțeles cea mai generoasă parte este alocată terenului de golf, iar şapte hectare sunt ocupate de vilele resortului și alte facilități. În arhitectura sa regăsim 14 vile pentru cazare, 5 vile în regim privat, 1 sală conferințe, 1 piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar și restaurantul fine-dining. În completarea facilităților de cazare, resortul deține un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior și 100 locuri pe terasă.

Theodora Golf Club este construit în comuna Ciugud, una dintre cele mai cunoscute localităţi rurale din România, fiind comuna care a atras cele mai multe fonduri europene în exerciţiul financiar trecut. De asemenea, comuna are utilităţi în toate satele, drumuri astfaltate inclusiv între parcelele agricole, piste de biciclete şi internet în zone publice.

Citește și: INTERVIU VIDEO/ Medicul ORL-ist Codruț Sarafoleanu: „Tinerii pot ajunge surzi la 30 de ani dacă ascultă în căști muzică dată la maximum'

Loading...
Comentarii