Mergi direct la conținut »
Scriitorul Luca Dinulescu se alătură campaniei #MeToo și povestește cum a fost agățat de un bărbat. ”Te roagă fratili tău frumos...”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Scriitorul Luca Dinulescu se alătură campaniei #MeToo și povestește cum a fost agățat de un bărbat. ”Te roagă fratili tău frumos…”

Scriitorul Luca Dinulescu, autor al volumului Prostituția României, face parte din generația de tineri autori și se alătură, în stilul caracteristic (și original!) campaniei #MeToo, prin care femeile hărțuite își povestesc public experiențele.

Dinulescu semnalază faptul că nu doar femeile sunt hărțuite sexual (deși, evident, numărul lor este mult mai mare) ci și bărbații, el însuși fiind protagonistul unei astfel de scene, petrecută pe o stradă din București. ”Păi dacă-i p-așa, s-o dăm pe drepte!”, comentează scriitorul care își relatează pe scurt experiența petrecută în centrul capitalei, într-o ”seară alburie de toamnă”.

” Ies pe Magheru”,  povestește Luca Dinulescu, ”traversez chiar vis-a-vis de Nottara, mă gândeam la ale mele. Trec felinarele pe lângă mine, 1, 2, 3, abia se decupau din noapte, io pe lângă ele. Aud o voce din spate: Băiatu, băiatu”. Presupunând că e vorba despre vreun cerșetor sau puști drogat, Luca își vede de drum. Dar individul se ține de el ca o umbră. Devine enervant, asa că…”Mă-ntorc la el (eram mai plăpând ca azi), zic, ia zi cumetre, care-i treaba.  Omu’ slăbuţ, un trenci se vărsa pe el de se făcea baltă pe unde mergea, reînvăţai ce-i aia milă. Ia zi, tati, hai că mă grăbesc. La care omu’: Băiatu, băiatu, mă laşi şi pe mine să-ţi fac ….., hai te roagă fratili tău frumos, să-ţi trăiască ţie, îţi dau orice, numa lasă-mă să… (repeat ad infinitum)” își încheie scriitorul istorioara.


VIDEO/ #MeToo. Rimaru de la RACLA, acuzat de hărțuire. Ce spunea în ultimul său interviu înainte de scandal


 

Close
Închide
  Close