Mergi direct la conținut »
Pericol pentru siguranța copiilor la locurile de joacă din județul Galați. Cele mai multe au fost închise de comisarii OPC| FOTO Galerie foto
4imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pericol pentru siguranța copiilor la locurile de joacă din județul Galați. Cele mai multe au fost închise de comisarii OPC| FOTO

Pericol pentru siguranța copiilor la locurile de joacă din județul Galați. Cele mai multe au fost închise de comisarii OPC| FOTO

Pericol pentru siguranța copiilor la locurile de joacă din județul Galați. Balansoare fără scaune, podețe cu trepte rupte și fără balustrade, plase de cățărare fără nisip ori covor care să atenueze o eventual cădere sau învârtitori cu scaune fără mâner de susținere sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de comisarii de la Protecţia Consumatorilor la locurile de joacă din județul Galați. În aceste condiții, comisarii au închis majoritatea locurilor de joacă din județ.

De Ovidiu Matache,

Comisarii gălățeni au constatat, în urma unor controale, că majoritatea locurilor de joacă din judeţul Galaţi nu dispun de autorizaţii de funcţionare, iar multe dintre ele au echipamente deteriorate cum ar fi podeţe cu trepte rupte sau balansoare fără scaune care pun în pericol siguranţa copiilor.

Astfel, dintre cele 157 locuri de joacă existente în judeţ din 37 localităţi, la momentul controlului doar în localitatea Corod locul de joacă avea autorizaţie de funcţionare emisă de către Primărie, potrivit informaţiilor transmise de comisarul şef adjunct al CJPC Galaţi, Carmen Tudor.

De asemenea, s-a constatat că 60% dintre locurile de joacă verificate aveau amplasate panouri de avertizare, însă cu informaţii incomplete, în timp ce la 40% dintre acestea panourile lipseau cu desăvârşire. În plus, un număr covârşitor de echipamente amplasate în locurile de joacă, respectiv 90%, nu aveau inscripţionate deloc informaţii precum limita de vârstă pentru utilizarea echipamentelor, greutatea maximă admisă, înălţimea maximă admisă, numărul maxim de utilizatori admis, numărul certificatului de conformitate, după caz.

A fost verificată şi starea echipamentelor de agrement, constatându-se deteriorări de natură a pune în pericol siguranța și viața copiilor, la aproximativ un sfert din locurile de joacă analizate. Astfel, au fost echipamente de joacă cu podețe aflate la înălțimi de 2 metri care aveau balustradele rupte, tobogane cu trepte de urcare lipsa (la unele chiar și 3 trepte consecutive), leagăn cu șezutul lipsă, plase sau dispozitive de cățărare de circa 2 metri înălțime care nu aveau prevăzute la bază nisip sau covor care să atenueze eventuala cădere, balansoare fără scaune, învârtitori cu scaune la care lipsea mânerul de susținere etc.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

„Pentru toate aceste abateri au fost aplicate 62 de avertismente și au fost oprite temporar de la prestarea serviciilor de agreement toate locurile de joacă verificate”, a precizat Carmen Tudor.

Printre Primăriile avertizate se numără şi cea a municipiului Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Raluca Ardean, în perioada următoare se vor amplasa panouri de avertizare că parcurile sunt închise, însă reprezentanţii Primăriei nu au luat o decizie dacă vor contesta sau nu în instanţă măsura de închidere a locurile de joacă.

Potrivit legii, toţi administratorii locurilor de joacă au dreptul contestării proceselor-verbale, aflându-se acum în perioada legală de contestare la instanţă.

Citește și: Anunț important pentru cetățenii UE din Marea Britanie. Ce trebuie să știe cei care vor să rămână în țară după Brexit

Close
Închide
  Close