MENIU CAUTĂ
15 Ian. 2018 18:43 , de Theodor Istrate

Peste 750 de elevi ai unei școli din Vaslui învață în frig. ”Situația este critică. Miercuri sperăm să rezolvăm problema căldurii”

Distribuie

Peste 750 de elevi ai unei școli din județul Vaslui au reluat, luni, cursurile în frig, după ce unul dintre cazanele centralei pe lemne a unității de învățământ s-a stricat din cauza vechimii. Deși problema este încă din decembrie anul trecut, aceasta nu a fost rezolvată pe motiv că firma la care s-a făcut comanda pentru un alt cazan nu l-a putut livra la timp.

Cursurile școlare după vacanța de iarnă nu s-au reluat în bune condiții pentru toți elevii din județul Vaslui. Este cazul celor 750 de cursanți de clase I-VIII de la Școala Gimnazială din orașul Negrești, unde unul din cele două cazane ale centralei termice pe lemne care încălzește unitatea de învățământ s-a stricat încă din decembrie anul trecut.

În aceste condiții, elevii au început cursurile în frig, deși conducerea școlii a avut la dispoziție o lună pentru a rezolva problema.

”Noi am solicitat primăriei înlocuirea cazanului încă de când s-a stricat, s-a făcut comanda la o firmă specializată, însă reprezentanții acesteia ne-au comunicat că a apărut un incident astfel încât nu l-a mai putut livra la timp. Am înțeles că au trebuit să-l importe, ceea ce înseamnă o chestiune de durată”, a declarat, luni, pentru Libertatea directorul Școlii Gimnaziale Negrești, Vlăduț Frățiman.

Conducerea școlii recunoaște că nu este o ”situație tocmai confortabilă” pentru cei 750 de elevi, în condițiile în care centrala funcționează la jumătate din capacitate, iar temperaturile exterioare nu au urcat, în ultimele două zile, mai mult de -7 grade Celsius.

”Situația este critică pentru că avem elevi. O să rezistăm așa. Am discutat cu învățătorii, pentru că la ei sunt copiii cei mai mici, și au spus că este în regulă. Însă, dacă se impune, reducem orele de curs sau, dacă este cazul, trimitem toți elevii acasă”, a mai afirmat directorul școlii din Negrești.

Conducerea unității de învățământ este optimistă și, pe lângă faptul că își pune speranțe în încălzirea vremii de afară, susține că problema căldurii în școală se va rezolva la mijlocul săptămânii.

”Astăzi (n. red – luni) am discutat cu reprezentanții firmei din București la care am comandat cazanul și, din ceea ce ne-au spus, în cursul zilei de mâine (n.red – marți) îl vor livra. Ulterior, îl vom monta și miercuri sperăm să îl putem pune în funcțiune”, susține Vlăduț Frățiman.

Autoritățile din Negrești au cheltuit bani pe un nou cazan pentru centrală cu lemne, în condițiile în care orașul este racordat de mai bine de zece ani la rețeaua națională de gaze naturale.

Citește și: VIDEO/Neurochirurgii avertizează: sunt mulți copii cu sistemul nervos atacat de boli ale sărăciei. Adolescenții au afecțiuni ”bătrânești”

Citește mai multe despre elevi, scoli și Vaslui pe Libertatea.

Comentarii