Cu paste | VIDEO
Ingrediente: o cutie de paste, o varză albă, o ceapă mare, ulei de măsline, o lingură pastă de roşii, sare, piper, o linguriţă de boia, cimbru
Preparare: se toacă varza ca pentru salată. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei într-o tigaie tip wok. Se adaugă, treptat, varza şi se căleşte, amestecând mereu, cam o jumătate de oră. Apoi se adaugă boiaua, piperul, cimbrul, sare după gust, după care se pune şi bulionul şi se mai lasă pe foc încă 10 minute. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, se scurg, se pun peste varză şi se amestecă.
Cu cârnaţi
Ingrediente: o varză acră mică, ½ linguriță de piper, 2 cârnaţi afumaţi, 300 ml suc de roșii
Preparare: se toacă varza fin şi se pune într-o tavă de cuptor. Se adaugă piperul, foile de dafin mărunţite şi se pun cârnaţii crestați deasupra. Apoi se toarnă sucul de roşii şi se introduce preparatul la cuptor, pentru aproximativ o oră. Nu este nevoie să se adauge ulei, deoarece grăsimea din cârnaţi se va scurge în tavă, iar cârnaţii şi varza se vor găti înăbuşit în grăsimea proprie şi sucul de roşii.
Cu orez
Ingrediente: o varză, un pahar de orez, 4 cepe, 5 roşii, 2 morcovi, sare, un pahar de ulei, o legătură de verdeaţă, o linguriţă de piper boabe
Preparare: ceapa se taie felii, se înăbuşă în ulei, se adaugă orezul un pahar de apă şi se lasă să crească puţin, apoi se adaugă roşiile feliate, verdeaţa, sare şi se aşază apoi în cratiţă, un rând de varză opărită şi tăiată mărunt, un rând din orezul fiert pe jumătate, felii de roşii, felii de morcovi, se toarnă restul de ulei deasupra şi se dă la cuptor. Boabele de piper se aşază peste primul strat de varză de la fund. Se lasă până scade zeama de la roşii. Se serveşte rece.
Iată și cea mai bună rețetă de varza calita de post