MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 16:39

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, este cercetat într-un nou dosar al DNA, pentru trafic de influență

Distribuie

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, este cercetat de procurorii DNA Bacău, într-un nou dosar în care este acuzat de trafic de influență. Ionel Arene ar fi cerut 3 milioane de lei, în 2015, de la reprezentantul unei firme, pentru care a interveni la un secretar de stat din Ministerul Mediului ca să fie alocați 60 de milioane de lei pentru finalizarea contractele societății cu administrațiile bazinale. Ionel Arsene, ”deputatul-șosetă”, un apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea, este arestat preventiv într-un alt dosar, în care este acuzat tot de trafic de influență.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Bacău au început urmărirea penală în cazul lui Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, suspendat din funcție pentru că este arestat preventiv.

Procurorii susțin că în 31 iulie 2015, când era deputat și președinte al PSD Neamț, Ionel Arsene a pretins de la reprezentantul unei societăți (martor în această cauză) 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (ANAR) pentru finalizarea contractelor pe care firma le avea în derulare cu administrațiile bazinale.

'În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, suspectul Arsene Ionel și-a exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării de către A.N.A.R. a sumei anterior menționată, demersuri rămase însă fără rezultat', au scris procurorii în ordonanța de începere a urmăririi penale.

Ionel Arsene a fost arestat preventiv în 29 ianuarie, într-un alt dosar, în care procurorii DNA Bacău îl acuză tot de trafic de influență.

În primul dosar, Ionel Arsene este cercetat pentru că, în 2013, când era deputat şi preşedinte al organizaţiei PSD Neamţ, Ionel Arsene ar fi primit 100.000 de euro de la Gheorghe Ștefan, fostul edil al orașului Piatra Neamț, spunând că poate interveni la Horia Georgescu, atunci președintele Agenţiei Naţionale de Integritate, ca să „tragă sforile' astfel încât unul dintre rivalii politici ai edilului din Neamț, Culiță Tărâță – președintele de la acea vreme al Consiliului Județean Neamț, să se aleagă cu un dosar de incompatibilitate.

Numele lui Gabriel Oprea, Victor Ponta, Dan Turturică și Horia Georgescu apar în primul dosarul al lui Ionel Arsene.


Citește și:

Cine este Ionel Arsene, 'deputatul-șosetă', reținut de DNA pentru că a luat mită. Și-a dobândit porecla în urma unui scandal sexual

Loading...
Comentarii