MENIU CAUTĂ
16 Mar. 2018 14:27 , de Paul Barbu

Avertismentele FMI: Aveți foarte multe îmbunătățiri de făcut

Distribuie

Misiunea FMI la București a avertizat astăzi că România are foarte multe îmbunătățiri de făcut pe toate planurile, de la fiscal până la investiții în infrastructură.

„Dacă discutăm problemele de natură fiscală un lucru care ne preocupă este reprezentat de veniturile scăzute ca proporție din PIB. Acestea nu au ținut ritmul cu creșterea veniturilor, din acest motiv trebuie să atacăm aceste probleme și trebuie să fie clar că este o sursă care ar satisface nevoiele de importanță mai mare', a declarat Jaewoo Lee, șeful misiunii FMI în România.

Potrivit lui, colectarea taxelor poate fi îmbunătățită în România, iar schimbările fiscale să fie făcute într-un număr cât mai mic.

„Colectarea taxei cu valoare adăugată se poate îmbunătăți. O altă zonă de mare importanță este adoptarea unei infrastructuri digitale pentru ANAF. Dacă vorbim de cheltuieli, capitolul acesta se poate îmbunătăți foarte mult', a mai spus șeful misiunii FMI în România.

Totodată, o mai bună absorbție a fondurilor europene pentru proiectele mari din România este un lucru care se poate face.

Dar există și lucruri bune, a afirmat reprezentantul FMI. „Per total economia româniei se descurcă foarte bine. A aveut o creștere de 7%, cea mai mare din UE. Această creșltere puternică a fost alimentată de consum și de expansiunea pe fiscalitate si a salariului minim. Ne asteptăm la o creștere a PIB-ului de 5% în 2018 și o diminuare de 3% în următoarele termene', a mai spus oficialul.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii