MENIU CAUTĂ
28 Mar. 2018 18:03

Coreea de Nord a intensificat activitățile nucleare, deși Kim Jong-un urmează să se întâlnească cu Donald Trump

Distribuie

Coreea de nord a intensificat activitățile nucleare, deși liderul de la Phenian, Kim Jong-un, urmează să se întâlneascu cu președintele SUA, Donald Trump, peste doar câteva săptămâni, în contextul discuțiilor de dunuclearizare.

Potrivit Associated Press, imaginile obținute prin sateliți arată că regimul de la Phenian a inițiat testele preliminare la un reactor de apă ușoară și, probabil, a pornit un alt reactor, la centrul pentru cercetări nucleare Yongbyon.

Ambele reactoare pot fi folosite pentru producerea de materiale de fisiune necesare fabricării de arme.

Aceste informații vin într-un context sensibil. Doanld Trump și Kim Jong-un ar urma să aibă o întrevedere istorică în luna mai, ocazie cu care tema denuclearizării Peninsulei Coreea va fi o prioritate.

Liderul de la Phenian s-a întâlnit în ultimele zile cu mai mulți lideri ai Chinei, în prima sa vizită externă de când a devenit președinte, în 2011. În cadrul vizitei, el s-a întâlnit și cu președintele Xi Jinping.

Despre întâlnirea Xi Jinping – Kim Jong-un, Donald Trump a spus că a fost fructuasă și că abia ”așteaptă” întâlnirea cu liderul nord-coreean.


VIDEO EXCLUSIV/Ecaterina Ladin, Dalida din Las Fierbinți, a scăpat de accentul de moldoveancă. „Meseria mi-a impus asta!”

Citește mai multe despre kim jong un, Coreea de Nord și întâlnire pe Libertatea.

Comentarii