De Sorina Ionaşc, Luni, 25 iunie 2018, 16:01

”Noi am considerat, în Comitetul Executiv, că ordonanța de urgență, așa cum ea a fost dată de celelalte guvernări, doamna ministru Prună, dacă nu mă înșel, ar fi cea mai bună, ca să încheiem tensiunile sociale și procedura asta. Nu este hotărârea mea, este hotărârea Comitetului Executiv. Nu batem în retragere pentru că public nu ne-am asumat așa ceva. Am spus doar că vom găsi soluția cea mai bună ca să devină cât mai repede lege”, a declarat Niculae Bădălău, la Parlament.

În opinia senatorului PSD, protestatarii au tot dreptul să-și spună cuvântul, dar majoritatea este cea care decide.

”În CEX s-au făcut propuneri și s-au discutat lucrurile acestea. Ordonanța de urgență era mult mai practică și mai legală. Nimic nu e exclus, totul ca să fie mai bine pentru populație și să îndreptăm răul care s-a făcut. În democrație, libertatea cuvântul este esențială. Lucrurile trebuie făcute legal, fără a deranja cealaltă parte a populației. Dar într-o democrație, majoritatea conduce și majoritatea cere altceva”, a adăugat Bădălău.

Peste 10.000 de bucureșteni au protestat, duminică seara, în Piața Victoriei, împotriva unei posibile ordonanțe de urgență pe Codurile penale.

Urmareste cel mai nou VIDEO
Cum «vede» lumea un nevăzător