MENIU CAUTĂ
, de Sorina Ionaşc

Încercări de rupere a coaliției, confirmate de Tăriceanu. Ce spune șeful ALDE despre candidatura la prezidențiale

Distribuie

”Încercări de rupere a coaliției”, confirmate de Tăriceanu. Președintele ALDE a spus că, până acum, au existat mai multe tentative de a rupe coaliția de guvernare, dar că nu a avut nicio discuție cu președintele Klaus Iohannis pe această temă. Șeful Senatului se declară, totuși, preocupat de o candidatură la alegerile prezidențiale din 2019.

Călin Popescu Tăriceanu a respins zvonurile conform cărora ar fi negociat cu PNL o rupere a coaliției PSD-ALDE.

 

„Nu am avut nicio discuţie, nici concretă, nici abstractă (n.r.- cu Klaus Iohannis). Am văzut că este o anumită tensiune, frămantere, prilej de speculaţii nemaivăzute. Spre deosebire de modul în care au funcţionat până acum în România alianţele, şi după cum s-ar fi aşteptat analiştii să funcţioneze coaliţia PSD – ALDE, nu a existat nici măcar un moment în care ALDE să şantajeze ”, a declarat Tăriceanu, marţi seară, la Antena 3.

Candidatura la prezidențiale, în discuție

Cum în 2019 vor fi alegeri prezidențiale, președintele ALDE spune că este interesat să candideze pentru cea mai înaltă funcție în stat.

„Nu aş spune că e un lucru de care să mă sperii, dar nici nu sunt în momentul acesta mânat de o ambiţie nemăsurată. Un pas mai sus, altul nu mai există, ar fi funcţia prezidenţială, ceea ce nu este un lucru care să spun că nu mă preocupă. De foarte multe ori stau şi mă întreb cum ar trebui să fie mandatul de preşedinte, cum aş face eu mandatul de preşedinte, ce ar trebui să fac pentru România”, a explicat șeful Senatului.

Decizia va fi luată în coaliție, însă. Acolo, și președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că va exista o discuție despre o eventuală susținere a unui candidat unic PSD-ALDE.

Citește mai multe despre Calin Popescu Tariceanu, ALDE, PSD și tensiuni pe Libertatea.

Comentarii