MENIU CAUTĂ
23 Aug. 2018 13:23 , de Sorina Ionaşc

Prima apariție a Vioricăi Dăncilă, după protestele din 10 august. ”Am văzut un asalt asupra instituțiilor statului”

Distribuie

Prima apariție a lui Dăncilă, după protestele din 10 august. Premierul României a deschis ședința de Guvern cu o reacție la protestele violente din 10 august.”Am văzut un asalt asupra instituțiilor statului. O instituție poate fi acuzată doar în baza unor probe”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței.

'Niciodată nu s-a întâmplat acest lucru. Am văzut un asalt asupra instituțiilor statului, Jandarmeria și altele. Nu vreau să apăr sau să absolv pe cineva de o vină. Dar o instituție poate fi acuzată doar în baza unor probe. Răspunsul nostru, al Guvernului, trebuie să fie unul echilibrat și responsabil. Noi nu avem dreptul să cedăm și să intensificăm această scindare la nivelul societății. Avem responsabilitatea de a asigura o bună guvernare', a spus premierul, în deschiderea ședinței de Guvern.

Mai mult, Viorica Dăncilă a făcut un apel la membrii Cabinetului să nu reacționeze mai mult.

'Apelul meu la toți miniștrii și șefii din subordine e să evite această spirală a conflictului în care încearcă să ne atragă cei care n-au fost capabili să câștige puterea în mod democratic. Răspunsul nostru trebuie să fie faptele și proiectele concrete pentru români', a adăugat Viorica Dăncilă.

Imediat după proteste, Viorica Dăncilă a avut o reacție similară. Mai mult, a trimis o scrisoare Comisiei Europene în care susține că protestele din 10 august au urmărit dărâmarea Guvernului, iar violențele jandarmilor au fost justificate.

Premierul României l-a atacat și pe președintele Klaus Iohannis, despre care spune că a incitat populația la continuarea protestelor.

Citește mai multe despre probe, proteste și violențe pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii