MENIU CAUTĂ
14 Sep. 2018 19:58 , de Cristian Simion

UPDATE / Elevul care şi-a ameninţat cu bătaia profesoara a fost reținut de polițiști și exmatriculat

Distribuie

Sebastian Roşca, sau Sebi, cum îi spun colegii, este numele elevului care a ajuns să dea cu subsemnatul la poliție, după ce, nemulţumit de o notă primită, a ameninţat-o pe una dintre profesoarele de la Liceul Tehnologic "Căpitan Nicolae Pleşoianu" din Râmnicu Vâlcea, acolo unde el învaţă.

UPDATE: Sebi Roșca a fost reținut, vineri după-amiază, de către polițiști, după ce a fost filmat în timp ce își amenința profesoara. Totodată, Consiliul Profesoral al Liceului Tehnologic „Căpitan Nicolae Preșoianu” a decis exmatricularea acestuia.

Tânprul avea deja o condamnare pentru tâlhărie calificată. Mai precis, în luna mai a acestui an, la finalul unui proces care a durat un an şi jumătate, Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat definitiv pe Sebi Roşca la măsura educativă a asistării zilnice timp de şase luniă.

Fapta s-a petrecut în anul 2015, pe vremea când Roşca era minor. Alături de alţi doi băieţi, tot minori, Roşca a tâlhărit doi bărbaţi.

Iniţial, toţi patru au scăpat de închisoare pentru că erau minori la data comiterii faptei, fiind condamnat fiecare ca câte patru luni de asistare zilnică, pedeapsă frecvent aplicată minorilor infractori, în speranţa că aceştia nu vor recidiva.

La apelul făcut de procurorii care au instrumentat cazul, judecătorii au majorat pedeapsa pentru Sebastian Roşca şi pentru un alt inculpat, de la patru la şase luni. Dacă Roşca va fi condamnat pentru ameninţare, la pedeapsa pe care o va primi se va adăuga şi cea din dosarul de tâlhărie. 


Sebi Roşca e departe de a fi un elev model, iar ieşirea necontrolată surprinsă în filmarea postată pe Facebook nu este o excepţie, ci mai degrabă defineşte comportamentul tânărului.

Surse locale au declarat, pentru Libertatea, că tânărul nu are 17 ani, aşa cum au mai toţi elevii de clasa a XI-a, ci are 20 de ani. În anul 2016, a rămas a repetent, însă nu a învăţat nimic din experienţa aceasta. Mai grav, a renunţat la şcoală o perioadă şi s-a reînscris la liceu anul acesta, când a intrat în clasa a XI-a, pe care o repetă.

A scăpat de închisoare pentru că era minor

Tânărul, care este din localitatea Ocnele Mari, a fost cercetat în urmă cu trei ani, pentru o tâlhărie. Pe vremea aceea era minor, aşa că a scăpat de închisoare, însă a fost pus sub control judiciar, mai spun sursele citate.

Vineri dimineaţă, el a fost săltat direct de acasă şi dus la poliţie pentru audieri. Având în vedere antecedentele, tânărul ar putea ajunge după gratii.

În timp ce el se află la poliţie, fără a se fi emisă, până la ora publicării acestei ştiri, o ordonanță de reţinere pe numele său, la liceu s-a întrunit Consiliul Profesoral, care va dispune măsurile în privința lui Sebi Roşca.

Tânărul riscă să fie exmatriculat, având în vedere că nu se mai află în ciclul de învăţământ obligatoriu.


Citește și:

La 10 ani, Mauro e nevoit să-și vândă picturile, doar pentru a avea hăinuțe de iarnă. Bunica lui are o pensie de 640 de lei și nu poate să-l ajute

Citește mai multe despre educatie, elev, profesoara, scoala și talharie pe Libertatea.

Comentarii