Mergi direct la conținut »
Bucureștiul, paralizat astăzi de două evenimente. Harta străzilor închise pentru mașini
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Bucureștiul, paralizat astăzi de două evenimente. Harta străzilor închise pentru mașini

Bucureștiul, paralizat astăzi de două evenimente. Harta străzilor închise pentru mașini

Astăzi, circulația rutieră din Capitală se anunță și mai aglomerată decât în celelalte zile, pentru că Bucureștiul are, în aceeași zi, două evenimente care închid sau restricționează traficul pe mai multe străzi din centrul orașului, dar și pe artere care fac legătura cu cartierele Cotroceni și Militari. 

De Remus Vlad,

Restricțiile sufocă traficul dimineața și seara, când numărul mașinilor este mult mai mare decât în restul zilei.

Harta străzilor închise pentru mașini în 25 octombrie, pentru procesiunile de Sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou și evenimentele de Ziua Armatei

Străzile închise pentru procesiunile de Sfântul Dimitrie cel Nou

Patriarhia organizează azi, ca în fiecare an, procesiuni și manifestații de Sfântul Dimitrie cel Nou.

Pe traseele procesiunilor religioase este închis total traficul rutier, inclusiv pentru autobuze, troleibuze și tramvaie.

Timp de o oră și jumătate, de la 12.00 la 13.30, șoferii nu mai pot circula pe arterele pe care merg oamenii în procesiune, până la Catedrala Patriarhală, dar și pe mai multe străzi de legătură cu acestea.

Sunt două procesiuni religioase, una cu plecare de la Platoul Catedralei Patriarhale, intrarea dinspre str. Patriarhiei, și cealaltă, de la Biserica Sfântul Spiridon cel Nou.

Traficul este blocat, în timpul celor două procesiuni, pe traseele:

  • Catedrala Patriarhală – str. Patriarhiei – str. 11 Iunie – bd. Regina Maria – Aleea Dealul Mitropoliei;
  • Biserica Sf. Spiridon cel Nou – Calea Şerban Vodă – str. Bibescu Vodă – Aleea Dealul Mitropoliei;
  • La Crucea Brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei, unde are loc joncțiunea celor două coloane, se desfășoară o slujbă religioasă, apoi continuă deplasarea până la Altarul de Vară.
Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Nici o mașină nu mai poate staționa pe Dealul Mitropoliei, pe ambele sensuri de circulaţie, pe platoul de la baza aleii Dealului Mitropoliei, precum și pe bd. Regina Maria şi str. 11 Iunie, pe trotuar, pentru constituirea coloanelor de pelerini.

Șoferii nu mai pot staționa nici în zona Parcului Carol – Fântâna Zodiac sau pe bd. Dimitrie Cantemir (între str. Bibescu Vodă şi Biserica Sfântul Spiridon cel Nou), unde parchează autovehiculele participanților din provincie veniți în grupuri organizate la manifestările de Sfântul Dimitrie cel Nou.

Restricții de trafic și pentru Ziua Armatei Române

Dimineață, între orele 08.00 și 10.00, nu se poate circula pe banda I de pe bd. Iuliu Maniu, pe tronsonul cuprins între intersecția bd. Iuliu Maniu cu bd. Vasile Milea și intersecția bd. Iuliu Maniu cu bd. Geniului, inclusiv breteaua din dreptul Monumentului Geniului și 100 de metri pe bd. Geniului (zona Monumentului Geniului – Leu).

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Restricțiile vor fi pe timpul ceremoniilor militară și religioasă de la Monumentul Eroilor Geniști.

Seara, între orele 19.00 și 22.00, are loc un ceremonial militar de retragere cu torțe. În cele trei ore, șoferii nu pot circula pe banda I de pe traseul Parcul Carol I – str. 11 Iunie – bd. Regina Maria – bd. Libertății – bd. Națiunile Unite – str. Bogdan Petriceicu Hasdeu – bd. Mihail Kogălniceanu – Splaiul Independenței – bd. Eroilor – bd. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu – șos. Cotroceni – bd. Iuliu Maniu – bd. General Vasile Milea – sediul Brigăzii 30 Gardă.


Citește și: VIDEO | De la 7 grade afară la 32 de grade în metrou! Metrorex ține peste o jumătate de milion de oameni în condiții de Sahara! 

Close
Închide
  Close