Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri > Maria, jos pălăria! Smiley, Delia și Inna poartă pălăriile ei, dar nu vrea să se oprească aici. Vizează să ajungă la capete încoronate! / FOTO

Maria, jos pălăria! Smiley, Delia și Inna poartă pălăriile ei, dar nu vrea să se oprească aici. Vizează să ajungă la capete încoronate! / FOTO

Lucra într-un cabinet stomatologic când destinul i-a scos în cale un bătrân pălărier. Omul s-a oferit s-o învețe această meserie și, de atunci, Maria Dumitrache numai asta face: dă personalitate materialelor textile pe care pune mâna și adună câte o poveste cu fiecare pălărie.

„Urmează-ți visul!” este mottoul ei. Are convingerea că faima pălăriilor ei va ajunge până la Curtea Angliei, iar regina Elisabeta a II-a îi va deveni client.

Oamenii care îi calcă pragul atelierului îi spun simplu, Maria Pălăria. Muncește mult. Odată intrată în atelier, aproape că uită să mai iasă. Realizează orice fel de tipuri de pălării, de la cele elegante la cele pentru fumători.

Povestea pălăriei pentru Smiley, cu versuri pe bor

Maria Dumitrache povestește cu mare plăcere despre una dintre pălăriile făcute lui Smiley. Pe borul de fetru, creatoarea i-a așternut versurile din melodia Confesiune, cuvinte concepute chiar de îndrăgitul cântăreț. Ele sunt adresate părinților săi: „Îmi e dor de tine, tată/ Vreau să ne vedem mai des/ N-am vorbit de mult cu mama/ Spune-i tu că o iubesc!”.

Așa arată pălăria creată de Maria Dumitrache pe care Smiley o va purta în concertele sale.

Așa arată pălăria creată de Maria Dumitrache pe care Smiley o va purta în concertele sale.

Smiley va purta această pălărie la concertele pe care urmează să le susțină la sfârșit de an.

Delia, Inna, Lidia Buble sau Gina Pistol au cumpărat și ele din pălăriile Mariei Dumitrache.

„Sunt persoane deosebite, dedicate muncii lor. La început, am fost puțin intimidată să vorbesc cu ele, acum m-am mai relaxat. Tot oameni sunt și ei”, se confesează Maria.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Pălării cu texte imprimate pe boruri, cu fermoare ascunse

Nu are limite în creații, face pălării cu texte imprimate pe boruri, cu fermoare ascunse, cu tăieturi, cu buzunare ochioase și pete bine gândite. Are pălării și pentru fumători, cu găici șmechere, în care să-ți aranjezi țigara.

Creațiile Mariei Dumitrache sunt pentru orice buzunar. Dincolo de truda creației, rămâne povestea fiecărei pălării care-și găsește destinatarul.

Cerere în căsătorie cu inelul ascuns în pălăria Mariei

„Un tânăr a ales în mod inedit să-și ceară aleasa de nevastă cu pălăria mea. La prima vedere, nu părea nimic special. Însă, dacă trăgeai de un banal fermoar, apărea scris: «Te iubesc, de când te-ai născut! Vrei să fii soția mea?». La capătul fermoarului se găsea inelul! Nu a fost refuzat. Ce bine!”, râde creatoarea.

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată
Recomandări

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată

După fiecare creație a Mariei Dumitrache rămâne povestea pălăriei care-și găsește destinatarul.

„Cea mai frumoasă istorie a uneia dintre pălăriile făcute de mine este totodată și cea mai tristă. Un băiat din Belgia și-a pierdut fratele geamăn și, în memoria lui, a ținut să-și facă o pălărie care să-i amintească mereu de el. A fost emoționant”, rememorează ea.

Maria Pălăria visează, cu ochii deschiși, să acopere capetele celor mai mari personalități ale vremii. De la artiști celebri și până la regina Marii Britanii.

Visul ei nu se oprește aici. Își dorește să realizeze cea mai scumpă pălărie din lume.


Citește și:

Ce fac azi actorii din filmul „Liceenii”. Erau idolii adolescenților înainte de Revoluție și în anii 90!

Close
Închide
  Close