Mergi direct la conținut »
Răspunsul Spitalului Sf. Pantelimon, după ce Libertatea a publicat imagini șocante cu un pacient externat aflat în stare critică: "A venit la noi într-o stare groaznică! Nu o putem ține mai mult de 9 zile, suntem spital de urgență"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Răspunsul Spitalului Sf. Pantelimon, după ce Libertatea a publicat imagini șocante cu un pacient externat aflat în stare critică: "A venit la noi într-o stare groaznică! Nu o putem ține mai mult de 9 zile, suntem spital de urgență"

Răspunsul Spitalului Sf. Pantelimon, după ce Libertatea a publicat imagini șocante cu un pacient externat aflat în stare critică: „A venit la noi într-o stare groaznică! Nu o putem ține mai mult de 9 zile, suntem spital de urgență”

Libertatea a discutat cu managerul Spitalului Sf. Pantelimon, Dragoș Davițoiu, care cunoștea situația pacientei.

De Răzvan Luțac,

Libertatea: Bună ziua, domnule doctor. Vă sun în legătură cu o pacientă externată deși avea nouă escare.
Dragoș Davițoiu: Da, știu situația. Este de săptămâna trecută, mi-a fost adusă la cunoștință încă de pe atunci. E vorba de o pacientă care ne-a fost adusă aici într-o stare groaznică, cu accident vascular cerebral, multiple probleme de sănătate, vasculare, de circulație, cardiace. Am îngrijit-o cum se poate mai bine, a fost stabilizată.

– De ce a fost externată, deși era într-o stare extrem de gravă?
– Să știți că a ieșit mai bine de aici, acele escare i-au fost îngrijite și pansate, a plecat cu recomandare de a fi pansată și întoarsă de pe-o parte pe cealaltă de specialiști. Vă dați seama, noi nu putem să o ținem mai mult de 9 zile, suntem spital de urgență. Mai mult, familia ne-a adus-o aici extrem de prost hrănită și ne-a transmis că „ei nu o mai iau de aici”!

– Așadar…
– Să știți, acea pacientă va trebui hrănită și îngrijită până la sfârșitul vieții. Iar noi nu putem face asta aici. Și ea poate fi îngrijită și la domiciliu sau într-un centru specializat.

Alexandru Rotaru, băiatul pacientei, a făcut un apel către ministrului Sănătății și anunță că va depune o plângere față de medicul Lenuța Haiducu, cea care a externat-o pe mama sa din Spitalul Sf. Pantelimon București, de la secția Terapie intensivă.

Citește și:

FOTO| Spitalul Pantelimon a externat un pacient aflat în stare critică. Imagini șocante cu femeia trimisă acasă, oferite de familie Libertății

Close
Închide
  Close