MENIU CAUTĂ
16 Iul. 2018 11:11

25 de milioane de atacuri cibernetice în Rusia pe parcursul Cupei Mondiale

Distribuie

Vladimir Putin a declarat luni dimineață că au avut loc 25 de milioane de atacuri cibernetice în Rusia pe parcursul Cupei Mondiale, dar nu a precizat proveniența acestora și nici dacă au fost întreprinse de către indivizi sau sisteme software, relatează AFP citat de Agerpres.

În timpul unei întâlniri avute luni dimineață cu serviciile de securitate ruse, înainte de a pleca spre Helsinki pentru întâlnirea cu Donald Trump, Vladimir Putin a anunțat că 'În timpul Cupei Mondiale, au fost neutralizate aproape 25 de milioane de atacuri cibernetice şi alte acte infracţionale împotriva structurilor informatice din Rusia, legate într-un mod sau altul de CM'.

Liderul de la Kremlin spune că 'În spatele acestui succes se ascunde o activitate – foarte importantă – pregătitoare, operaţională, de analiză şi de informare, în care noi ne-am folosit toate forţele, concentrarea noastră fiind la un nivel maxim'.

Rusia, care a găzduit Cupa Mondială de Fotbal 2018 în perioada 14 iunie-15 iulie, în 11 oraşe şi pe 12 stadioane, a fost acuzată de mai multe ori de către ţările occidentale că întreprinde atacuri informatice.

Duminică, şeful serviciilor de informaţii americane Dan Coats a afirmat că actele de piraterie informatică ce ameninţă SUA se accentuează, îndeosebi provenind din Rusia. ”Protagoniştii ruşi şi alţii încearcă de asemenea să exploateze vulnerabilităţile noastre din infrastructurile noastre vitale”, a declarat Coats.

Vineri, 12 spioni ruşi au fost inculpaţi de către autorităţile americane pentru că au piratat calculatoare ale Partidului Democrat în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, care a fost câştigată de către Donald Trump. Moscova a dezminţit întotdeauna orice ingerinţă în alegeri.

Aceste anunţuri ruse şi americane survin cu puţin timp înainte de întâlnirea tete-a-tete dintre Donald Trump şi Vladimir Putin luni la Helsinki.


Citește și: VIDEO – Sărbătoare în Paris! Sute de mii de francezi sărbătoresc în stradă, după ce Franța a câștigat Cupa Mondială


Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii