Mergi direct la conținut »
Un copil este abuzat, neglijat sau exploatat în fiecare zi în Vaslui. Principalii autori sunt părinții
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un copil este abuzat, neglijat sau exploatat în fiecare zi în Vaslui. Principalii autori sunt părinții

Un copil este abuzat, neglijat sau exploatat în fiecare zi în Vaslui. Principalii autori sunt părinții

Aproape 350 de copii din județul Vaslui au fost anul trecut victime ale abuzurilor de orice natură, iar mulți dintre ei au vârsta sub zece ani. În majoritatea cazurilor, a fost vorba despre neglijare din partea părinților, așa încât pentru 147 de minori s-a impus măsura separării de familie.

De Theodor Istrate,

Abuzurile asupra copiilor din județul Vaslui se țin lanț, fapt demonstrat de statistica Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), instituție care, în 2018, a soluționat 349 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare a copilului.

Dacă 23 de minori au căzut victime ale violenței fizice, alți 35 au fost abuzați sexual. Cei mai mulți copii au fost însă neglijați de părinți, motiv pentru care 147 dintre aceștia au fost scoși din mediul familial. Restul victimelor au rămas în continuare cu părinții, însă sub supravegherea autorităților.

„Abuzul, manifestat sub toate formele sale, neglijarea sau exploatarea copilului reprezintă probleme sociale care necesită intervenţie din partea instituţiilor de asistenţă socială. (…) Drepturile copiilor sunt încălcate de unii părinţi sau de persoanele responsabile de copii, persoane care au o mentalitate educativă punitivă, lipsită de empatie pentru copil, pentru nevoile şi aspiraţile sale, ori persoane care se află în incapacitatea de a face faţă resonsabilităţilor parentale”, declară Irina Cîmpeanu, de la Direcția de Protecția Copilului Vaslui.

Conform sursei citate, 86% din copiii abuzați, exploatați ori neglijați provin din mediul rural, iar 156 din totalul celor ajunși anul trecut în atenția autorităților statului au sub 10 ani.

Citește și: COPIII SISTEMULUI/ Confesiunea Sarei. Singurătatea adolescentei pe care statul o consideră destul de mare ca să-și poată purta singură de grijă

Close
Închide
  Close