Mergi direct la conținut »
USR depune plângere penală pentru fals în acte şi abuz în serviciu, în urma dispariţiei a 300.000 de semnături "Fără penali în funcţii publice"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > USR depune plângere penală pentru fals în acte şi abuz în serviciu, în urma dispariţiei a 300.000 de semnături "Fără penali în funcţii publice"

USR depune plângere penală pentru fals în acte şi abuz în serviciu, în urma dispariţiei a 300.000 de semnături „Fără penali în funcţii publice”

USR a anunţat, joi, că depune plângere penală pentru fals în acte și abuz în serviciu, pe numele funcţionarilor din Parlament care au întocmit dosarul cu semnăturile "Fără penali în funcţii publice", depus în urmă cu o zi la Curtea Constituţională. Cei de la Uniunea Salvaţi România spun că, din cele peste 800.000 de semnături depuse, la CCR au ajuns doar 591.097.

De Valentina Postelnicu,

Sunt vizaţi de plângerea penală pentru abuz în serviciu secretarul general al Camerei Deputaţilor, Silvia-Claudia Mihalcea, şi şeful Departamentului Legislativ al Camerei, Georgică Tobă.

„Nu există nicio explicație pentru numărul de 591.097 de semnături din nota informativă a Secretariatului Camerei Deputaților decât SABOTAJ.  La comanda politică a lui Liviu Dragnea au încercat să trimită la CCR mai puține semnături, eventual sub pragul impus de lege de 500.000 de semnături pentru a INVALIDA automat inițiativa. Este un furt de peste 300.000 de semnături. Secretariatul General nu avea competențe să verifice semnăturile.  În ziua în care le-am depus am stat cu orele să verificăm totalurile împreună cu angajații Camerei Deputaților”, a spus Stelian Ion, la Parlament.

Cei de la USR spun că au analizat nota pentru CCR întocmită de Secretariatul General al Camerei Deputaților cu privire la semnăturile Fără Penali și au constatat cu stupoare că apare o cifră suspectă de 591.097 de semnături înregistrate, în condițiile în care USR a depus peste 800.000 de semnături în Parlament, restul până la un milion fiind încă blocate prin primării din țară.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

„În această notă LIPSESC foarte multe dosare depuse, fără nicio explicație. Tot în notă apare o cifră de 93.775 semnături care nu sunt atestate de primării din motivele abuzive pe care le știți deja (lipsa celui de-al doilea prenume sau adresă incompletă pentru că lipsește etajul). De fapt, PSD încearcă să trimită la CCR un număr de semnături mai mic decât pragul de 500.000 impus de lege, ca să invalideze inițiativa. Ajunge cu minciunile!”, spun ei.

Cei de la USR mai spun că au copii după dosare cu stampila Camerei Deputaților.

„Este fals în acte oficiale ceea ce face Liviu Dragnea prin Secretariatul General, după ce a comis un abuz în serviciu și a blocat peste 100 de zile inițiativa în Camera Deputaților. Comanda politică a lui Dragnea a devenit mai importantă decât legea”, mai spune formaţiunea.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, ca semnăturile strânse pentru iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice” să fie trimise la Curtea Constituţională pentru a urma procedura legală, însă va fi sesizat şi Parchetul cu privire la cele un milion de semnături, existând, în opinia celor de la PSD, „aspecte de natură penală”. USR îi acuză pe social-democraţi că blochează această iniţiativă.

Citeşte şi: Filiera italiană! O nouă pacientă mutilată la nas de Matthew Mode își amintește că „medicul chirurg” a intrat în sala de operație alături de un prieten, Michelle di Chirico, un dentist! „Când mi-a dat pansamentul jos, nasul meu arăta ca un şniţel bătut pe tocător”

Close
Închide
  Close