Painea din faina integrala e hranitoare. In comparatie cu faina alba, cea integrala contine de 8 ori mai multe minerale, de 10 ori mai multe vitamine si de 3 ori mai multe fibre. Pe piata exista o oferta bogata de sortimente de paine, asa ca apare o intrebarea: dupa ce criterii o alegem?
1. In general, painea contine 82% faina de grau, restul fiind secara si alte cereale. Trebuie aleasa painea care are in compozitie un procent mai mare de secara, intrucat aceasta contine proteine, grasimi, fibre si antioxidanti.
2. La descrierea nutritiva de pe eticheta trebuie vazut si continutul de substante minerale, care e proportional cu cantitatea de tarate din faina folosita. Tot aici sunt descrise tipurile si uneori cantitatile de conservanti. Trebuie aleasa painea care are conservanti in cantitate mai mica.
3. Din punct de vedere al aspectului, painea integrala trebuie sa fie cat mai densa si sa nu aiba aspect spongios, de burete. Insertiile de tipul semintelor nu diminueaza calitatile nutritive.
(material preluat de pe www.idieta.ro)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_286631f032f7a9af14b7caadc9b0f302.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_8a5d92918d9de5e70b2ef4303e1c0021.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_3121cdd3caf27a424f0099440ce8b2e5.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_b09419b8a38f2fb0b6c1616601d0b21e.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_5f1cf4c7bf8c3519924c4adcf67701a9.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_e5260288808be5d2ff7c44f8b54d22df.jpg)
Comentează
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.