Acasă – locul unde trebuie să te simți cel mai bine

Spațiul în care îți reîncarci forțele pentru a merge mai departe trebuie sa corespundă nevoilor tale din toate punctele de vedere: amplasare, confort și emoțional. Un dezechilibru al factorilor care definesc noțiunea de „acasă” pentru tine îți poate aduce frustrări și implicit, nefericire. Îți dorești dimineți liniștite, în care să-ți savurezi cafeaua în pace pe o terasă și seri relaxante, în care să privești stelele? Este momentul pentru o schimbare. Dacă a sta cu chirie nu mai este o variantă potrivită pentru tine și simți că nu poți să investești în confortul locuinței tale, ai la dispoziție credite avantajoase pentru casă. Această schimbare te-ar putea motiva pe toate planurile și te-ar determina să îți concentrezi toate eforturile în direcția în care poți obține satisfacțiile dorite. Fie că este vorba de o pistă de alergare în jurul casei, de un loc de parcare, de un parc, de apropierea de anumite obiective către care faci zilnic drumuri sau de o compartimentare nouă care te-ar ajuta să te organizezi altfel, trebuie să ai în vedere aceste caracteristici și să faci alegerile în funcție de ceea ce contează cel mai mult pentru tine. Odată ce te-ai decis asupra amplasării și dotărilor noului spațiu de locuit, poți începe să faci schimbările de decor, astfel încât să îți creezi oaza de relaxare dorită. Fiecare criteriu are valențe diferite de la o persoană la alta, dacă tu ești dispus să faci un compromis în ceea ce privește amplasarea locuinței, în favoarea altor facilități, alții n-ar concepe să traverseze zilnic orașul la orele de vârf. Desigur că este dificil să găsești o soluție care să-ți îndeplinească toate condițiile dar important este să alegi varianta optimă pentru tine. 

Stabilește-ți prioritățile și simplifică

O prioritizare corectă a sarcinilor pe care le ai de îndeplinit și o simplificare a acestora îți va aduce mai mult timp liber de care să te bucuri alături de cei dragi sau pe care să îl folosești pentru tine. Principalul beneficiu al unei vieți mai simple este reducerea stresului provocat de amănunte inutile. Pentru a-ți ușura viața este necesar să parcurgi întâi un proces de autocunoaștere, să înțelegi mai bine ce este cu adevărat important pentru tine. Începe prin a te întreba ce îți aducea fericire în copilărie, ce pasiuni ai, ce ți-ar plăcea să faci, ce știi și poți să faci mai bine, care sunt aspectele care contează cel mai mult în viața ta. După ce ți-ai creat o listă și ai stabilit ordinea importanței, stabilește-ți o strategie de abordare, astfel încât să găsești zilnic motivația de a mai face un pas înainte.

Fă mai mult din ceea ce te face fericit

Odată ce ti-ai simplificat viața și ai renunțat la listele interminabile cu ceea ce ai de făcut, va fi mai ușor să găsești timp pentru a face mai mult din ceea ce îți place, iubești și te face fericit. Încearcă să ieși din rutină și acordă-ți câteva momente de fericire făcând unul dintre acele lucruri care îți aduc zâmbetul pe față și pe care îl aștepți cu nerăbdare. Reîncarcă-te cu energie pozitivă fie vizionând un film, fie citind o carte sau petrecând timp cu un prieten care te binedispune. A face mai mult din ceea ce iubești nu este doar distractiv și satisfăcător, ci și productiv, doar astfel găsind puterea să mergi mai departe cu optimism. Vei realiza lucruri extraordinare doar dacă ai grijă de tine, în primul rând!

Ad placeholder
După două luni de chin, cei 45 de muncitori arabi construiesc cu zâmbetul pe buze un drum în Mărginimea Sibiului. Gestul făcut de săteni
Recomandări
După două luni de chin, cei 45 de muncitori arabi construiesc cu zâmbetul pe buze un drum în Mărginimea Sibiului. Gestul făcut de săteni
 

Pune accent pe experiențele de viață pe care ți-ai dori să le trăiești și planifică-le din timp, stabilește-ți rutine, obiective, renunță la ce simți că nu-ți mai este necesar, alege-ți cu grijă persoanele în compania cărora îți petreci timpul, fă modificări din mers dar nu-ți uita obiectivul principal: crearea unei vieți mai ușoare, mai bune, mai fericite. Atât timp cât vei avea deschiderea de a învăța și a te perfecționa continuu și vei renunța la comparații, la a te plânge, la a pretinde sau a avea așteptări, nimic nu îți poate sta în calea fericirii.

Sursa foto: Shuterstock

Ce s-a întâmplat cu asistenta din Rusia care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților: „Am alte priorități în viață”
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta din Rusia care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților: „Am alte priorități în viață”
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății
HOROSCOP
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății