Ciorbă – aprox. 9,50 lei

Ingrediente:  500 g fasole boabe, o ceapă mare, un morcov mare, o ţelină mică, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, câteva boabe de piper, un ardei gras roşu, o linguriţă de boia de ardei dulce, un praf de cimbru uscat, sare, 4 linguri ulei, leuştean.

Preparare: se pune fasolea la înmuiat peste noapte. Apoi se fierbe schimbând de trei ori apa. De fiecare dată se adaugă apă fierbinte, nu rece. Fasolea trebuie să fiarbă la foc mic, cu vasul acoperit. Se adaugă câteva boabe de piper la fiert. Apoi se pun rădăcinile tăiate în felii mari şi ceapa tocată şi se lasă să fiarbă totul la foc mic 30 de minute. Când boabele încep să se strivească uşor, se pun ardeiul tocat şi boiaua. După 15 minute se adaugă şi morcovul. Spre sfârşitul fierberii se pun cimbrul, sare după gust şi uleiul. Se mai lasă câteva minute şi se adaugă leuşteanul tocat.

Iahnie – aprox. 8 lei

Ingrediente:  500 g fasole boabe, două linguri pastă de roşii, o jumătate de ardei gras, sare, piper, două linguri de ulei, 1-2 foi de dafin

Ad placeholder
Patronii cluburilor din Costinesti au pus imnul ca protest când s-a dat stingerea la ora 23.00: „Nu noi, Guvernul va închide”
Recomandări
Patronii cluburilor din Costinesti au pus imnul ca protest când s-a dat stingerea la ora 23.00: „Nu noi, Guvernul va închide”
 

Preparare: fasolea se pune de cu seara în apă rece la înmuiat. A doua zi se fierbe şi se schimbă apa de 3 ori, de fiecare dată după ce clocoteşte câteva minute. În ultima apă se adaugă o linguriţă rasă de bicarbonat. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei împreună cu ardeiul tăiat mărunt. Când ceapa este bine înmuiată, se adaugă fasolea scursă de apa în care a fiert. Se mai adaugă apă, dacă este necesar, şi se lasă la fiert la foc moale cam o oră sau până când scade. Înainte de o lua de pe foc, se adaugă pasta de roşii şi foile de dafin, se pune sare şi piper şi se mai lasă să dea în câteva clocote, cam 3-4 minute. Când se ia de pe foc, se scot foile de dafin.

Bătută – aprox. 8,50 lei

Ingrediente: 300 g fasole albă boabe, 4 cepe, 2 morcovi, 200 ml ulei, 4 căţei de usturoi, două linguri de bulion, sare şi piper, după gust

Preparare: se spală fasolea şi se pune în apă rece, de seara până dimineaţa. Se aruncă apa şi se pune fasolea în altă apă rece, apoi la fiert, cu sare. Din momentul în care fasolea începe să fiarbă, se lasă cam 15 minute, apoi se aruncă apa şi se pune peste ea apă gata fierbinte. Se mai face această operaţie încă o dată, apoi se adaugă şi morcovii întregi, curăţaţi şi două cepe curăţate, întregi. Se mai adaugă şi o linguriţă rasă de sare şi se lasă să fiarbă până se înmoaie, cam o oră şi jumătate, la foc mic. Când s-a fiert, se scot cepele şi morcovii. Se scurge fasolea. Se pasează boabele cu blenderul. Se adaugă sare, se toarnă ulei în fir subţire şi se amestecă cu o lingură de lemn. Se pisează usturoiul şi se adaugă. Se taie cele două cepe rămase şi se călesc într-o tigaie, cu puţin ulei. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă bulionul şi se amestecă rapid, apoi se opreşte focul. Se pune fasolea într- un bol şi deasupra ceapa călită.

HAOS! După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
PARTENERI - GSP.RO
HAOS! După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
Anghel Iordănescu, victima lui Emi Pian. Țeapa de sute de mii de euro a clanului Duduianu. Cum s-a încheiat totul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Anghel Iordănescu, victima lui Emi Pian. Țeapa de sute de mii de euro a clanului Duduianu. Cum s-a încheiat totul
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
RECOMANDĂRI