De Mihai Niculescu,

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a anunţat, joi, că a fost închis punctul temporar de trecere a frontierei, deschis în luna noiembrie a anului trecut la Santăul Mare pentru transportul de materiale de construcţii, pentru şantierul autostrăzii M4 care va ajunge până la graniţă, relatează ebihoreanul.ro.

„Începând de azi, 01.08.2019, autorităţile de frontieră maghiare ne-au informat că punctul temporar de trecere a frontierei de la semnul de frontieră G20, între localităţile Santăul Mare (România) şi Nagykereki (Ungaria), deschis în data de 06.11.2018 în scopul efectuării unor transporturi de materiale de construcţii s-a închis, deoarece contractul de parteneriat s-a finalizat”, a transmis, comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Concret, este vorba de contractul de parteneriat dintre firma care realizează autostrada şi cea care a furnizat pietrişul.

De la deschiderea punctului de trecere a frontierei acesta a fost tranzitat în total de 60.000 de camioane, în medie 400 de camioane pe ambele sensuri, de intrare, respectiv de ieşire din ţară.

Din totalul camioanelor, din România, inclusiv din Bihor, au fost duse circa 30.000 de camioane cu pietriş prin punctul de trecere de la Santăul Mare. Camioanele s-au întors în ţară, goale, prin acelaşi punct de frontieră.

Autostrada M4 din Ungaria ar urma să fie gata la începutul anului viitor. Ea va fi legată cu viitoarea Autostradă Transilvania, prin Borş.

Citeşte şi:

Muncitorii au turnat ciment peste iarbă, la o grădiniță din Dolj. Primarul: „Iarba era tăiată”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre