Mergi direct la conținut »
UPDATE. 30 aprilie 2018 va fi zi liberă pentru bugetari. Ziua liberă va fi recuperată în intervalul 5-11 mai
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. 30 aprilie 2018 va fi zi liberă pentru bugetari. Ziua liberă va fi recuperată în intervalul 5-11 mai

UPDATE. 30 aprilie 2018 va fi zi liberă pentru bugetari. Ziua liberă va fi recuperată în intervalul 5-11 mai

30 aprilie 2018 va fi zi liberă pentru bugetari. Decizia a fost luată în ședința de Guvern de joi. Ziua liberă  se va recupera pe 5 mai. Astfel, bugetarii vor avea punte pentru vacanța de 1 mai și vor sta acasă 4 zile. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă. UPDATE ora 14.50 Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă. Pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice vor opta fie pentru desfășurarea activității în regim normal de lucru sâmbătă, 5 mai, fie pentru prelungirea timpului zilnic de lucru, până la data de 11 mai. Pe agenda şedinţei Guvernului se află un proiect de hotărâre privind stabilirea datei de 30 aprilie 2018 ca zi liberă. Executivul va mai discuta un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 957/2005 privind organizarea Institutului Naţional de Statistică şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ''Consolidarea şi modernizarea stadionului Giuleşti 'Valentin Stănescu'", realizat prin Compania Naţională de Investiţii.

De Valentina Postelnicu,

Pe agenda şedinţei se află şi un memorandum cu tema „Nota mandat privind negocierea Scrisorii de înţelegere privind avansul dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de până la 1,94 milioane USD, pentru sprijinirea activităţilor preliminare realizării proiectului de construcţie a autostrăzii Ploieşti – Braşov”.

De asemenea, Executivul ar putea discuta joi un memorandum privind unele măsuri de eficientizare a comunicării dintre persoanele responsabile cu implementarea proiectelor aferente infrastructurii de transport de interes naţional şi reprezentanţii ministerelor/ autorităţilor/ agenţiilor publice care au rol de avizator sau rol decizional în realizarea unor acţiuni din procesul de implementare a proiectelor.

Totodată, pe agenda şedinţei se află un memorandum privind aprobarea organizării concursurilor/ examenelor de recrutare pentru ocuparea a 14 posturi vacante suplimentare de execuţie – de natură contractuală, de la nivelul aparatului propriu al Ministerului Economiei, în vederea pregătirii şi exercitării preşedinţiei României la Consiliul UE.

Potrivit intenției Executivului, ziua de 30 aprilie, care pică luni, va fi liberă și se va recupera cu altă ocazie. Astfel, bugetarii vor putea pleca în vacanța de 1 mai în zilele de 28, 29,30 și 1 mai, care e zi liberă oficială.

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”
Recomandări

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

Zile libere 2018. Ce zile libere avem în 2018, potrivit Codului Muncii:

 • 1 ianuarie (luni) și 2 ianuarie (marți) – Anul Nou
 • 24 ianuarie (marți) – Ziua Unirii Principatelor Române
 • 6 aprilie 2018 (Vinerea Mare este zi liberă)
 • 8 aprilie 2018 (duminică) și 9 aprilie (luni) – Paștele
 • 1 mai (marți) – Ziua Muncii
 • 27 mai (duminică) și 28 mai (luni) – Rusalii
 • 1 iunie (vineri) – Ziua Internațională a Copilului
 • 15 august (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului
 • 30 noiembrie (vineri) – Sfântul Andrei
 • 1 decembrie (sâmbătă) – Ziua Națională a României
 • 25 decembrie (marți) și 26 decembrie (miercuri) – Crăciunul

 

Citește și: VIDEO/ România, țara adoptivă pentru muncitorii din Asia. Importăm forță de muncă din Sri Lanka şi Vietnam

Close
Închide
  Close