Ingrediente: 140 g de unt, un ou, 70 g de zahăr pudră, 60 g nuci pisate, 170 g de făină, 100 g de ciocolată, o linguriţă de coajă rasă de lămâie, o linguriţă de zeamă de lămâie.
Preparare: Se pisează nucile mărunt şi se taie ciocolata în bucăţele mici. Se freacă untul cu zahărul, până devin ca o pastă, apoi se adaugă nuca pisată, făina, coaja şi zeama de lămâie şi se amestecă până se omogenizează. La sfârşit se adaugă bucăţelele de ciocolată şi se mai amestecă puţin. Din compoziţia rezultată se întinde o foaie şi se taie cu formele dorite sau cu un pahar. Fursecurile se coc la foc rapid, astfel încât să nu se rumenească prea tare.
Vrei ceva dulce? Uite o rețetă de fursecuri rapide!
Spumă de banane la pahar – 10 minute
Ingrediente: două albuşuri, 100 g de zahăr pudră, o banană, o jumătate de linguriţă de coajă rasă de lămâie.
Preparare: Se bat bine albuşurile până devin o spumă tare. Se adaugă zahărul pudră şi coaja de lămâie şi se bat din nou foarte bine. Se pisează sau se mixează banana şi se adaugă peste crema din albuşuri şi se amestecă până se încorporează foarte bine. Se toarnă în cupe, se dă la rece şi se serveşte cu felii de banană proaspete.
Gogoşi nedospite – 25 de minute
Ingrediente: un pahar cu lapte bătut, un pahar cu zahăr, un pahar cu ulei, o linguriţă de bicarbonat, 3-4 ouă, făină cât cuprinde, coaja rasă de la o lămâie, câteva picături de esenţă de rom, două linguri de zahăr farin (pentru pudrat);
Preparare: Într-un castron se frământă o cocă potrivit de moale din ingredientele de mai sus (exceptând zahărul pudră), până când se desprinde de pe vas. Se formează mingiuţe perfect rotunde şi se prăjesc în baie de ulei, până devin aurii. Se scot pe un platou, cu ajutorul unei spumiere, şi se pudrează cu zahăr.
Cornuleţe cu borş – 30 de minute
Ingrediente: un pahar de ulei, o jumătate de pahar de borş, 30 g de drojdie, 750 g de făină, rahat sau gem, un pahar de zahăr pudră.
Preparare: Se face o cocă din ulei, borş, drojdie şi făină şi se frământă foarte bine. Din compoziţia rezultată se întinde o foaie şi se taie în pătrăţele. În mijlocul fiecărei bucăţele se aşază rahat sau gem, apoi se rulează de la unul din colţuri, formându-se cornuleţe. Acestea se aşază în tavă, pe hârtie de copt şi se bagă la cuptor, la foc potrivit, până capătă o culoare puţin gălbuie. Se tăvălesc fierbinţi în zahăr pudră.