MENIU CAUTĂ
18 Noi. 2009 18:36

40 % din adolescenţi au cel puţin o tentativă de suicid

Distribuie

Între 30 şi 40 % dintre copiii şi adolescenţii cu vârste între 9 şi 18 ani prezintă vulnerabilitate de grup, adică lipsă de comunicare, ceea ce duce la tentativă de suicid, a declarat, miercuri, Elena Blănaru, medic la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia" din Capitală.

După ce depăşesc acest moment cu bine, adolescenţii regretă gestul făcut. Cele mai multe situaţii sunt acuzate de supravegherea superficială din partea familiei, care susţine că nu are timp pentru a discuta cu copiii.

Potrivit declaraţiilor medicului, copiii care trec prin această stare provin din toate mediile. De aceea a fost înfiinţat, la începutul lunii noiembrie, un centru de prevenire a tentativelor de suicid la copii şi adolescenţi şi o linie telefonică de urgenţă 0800.080.100 pentru toţi cei cu un comportament iminent agresiv.

Până acum, la acest număr de telefon au sunat peste 680 de persoane atât tineri, cât şi adulţi din Bucureşti, dar şi alte judeţe ale ţării precum Dolj, Petroşani, Târgu Jiu, Harghita, deşi, iniţial, telefonul fusese deschis numai pentru Capitală. Dintre cei care au telefonat, trei persoane spuneau că ar vrea să-şi pună capăt zilelor, dar în urma discuţiilor criza emoţională a fost depăşită.

La Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu” – Secţia de toxicologie, în ultimii 4 ani au fost internaţi 2.600 de copii şi adolescenţi, care prezentau o criză emoţională.

Comentarii