Mergi direct la conținut »
41 de pisici, salvate dintr-un apartament din București. Imagini șocante cu felinele aflate într-o stare jalnică | VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > 41 de pisici, salvate dintr-un apartament din București. Imagini șocante cu felinele aflate într-o stare jalnică | VIDEO

41 de pisici, salvate dintr-un apartament din București. Imagini șocante cu felinele aflate într-o stare jalnică | VIDEO

41 de pisici care trăiau înghesuite în bucătăria unui apartament din București au fost salvate de polițiștii locali, care au derulat operațiunea de preluare a felinelor timp de câteva zile. Unele pisici locuiau și de 15 ani în apartamentul din sectorul 6 al Capitalei.

De Mihai Niculescu,

Vecinii s-au plâns că de acolo emana un miros insuportabil, astfel că inspectorii de la Poliția Animalelor din cadrul Poliției Locale a Capitalei au luat legătura cu proprietarii. Într-un final, aceștia au acceptat ca pisicile să fie preluate. Felinele erau într-o stare jalnică, au fost tratate și cazate în adăposturi, așteptându-și acum un stăpân.

Cele 41 de pisici trăiau într-un spaţiu de opt metri pătraţi, unde unele apucaseră şi 15 ani de beznă, pentru că nu era lumină în apartamentul transformat în adăpost improvizat. Cele mai multe erau atât de slabe încât se aflau la un pas de moarte, spun inspectorii.

Potrivit unui comunicat al Poliției Locale, când au ajuns salvatorii în apartament, în cuptorul din bucătărie dormeau cinci pisici, în congelator erau alte trei, iar pe bufet alte 15, care se căţărau unele peste altele. Ulterior, din alte colțuri întunecate au mai apărut și alte feline.

Pisicile erau slabe și bolnave

Acţiunea de salvare a durat câteva zile. Multe dintre ele nu au putut fi transportate inițial, fiindcă deveniseră deosebit de agresive. Niciuna dintre pisici nu era castrată și toate aveau răni, infecţii şi erau subnutrite.

Vecinii au reclamat la Poliția Locală a Municipiului București, la începutul lui martie, că suportă un miros îngrozitor, venit dintr-un apartament care se transformasem, practic, în adăpost pentru pisici. În urma sesizării, lucrătorii Serviciului Poliţia Animalelor au luat legătura cu proprietarii felinelor, în încercarea de a-i convinge de gravitatea situaţiei, iar, după o perioadă de insistenţe, aceştia au fost de acord cu preluarea animalelor de către o asociaţie.

Ce spun stăpânii pisicilor

Proprietarii felinelor au spus că au ajuns să strângă atâtea pisici în bucătărie din milă, explicând că la început au avut trei pisici, iar, pentru că nu le-au castrat, s-au înmulţit necontrolat. Nu au avut bani pentru sterilizare şi aşa au ajuns să ţină în casă aproape patru duzini de pisici.

Cele 41 de pisici au fost preluate de către poliţiştii locali şi reprezentanţii unei asociaţii, fiind transportate la o clinică veterinară, pentru prim ajutor. Ele urmează să fie curăţate, vaccinate şi sterilizate, iar apoi vor fi date spre adopţie.

Proprietarii pisicilor au primit un avertisment.

Sursa: Politia Animalelor/Poliția Locală București


Citește și: VIDEO/ Satul din care şi ultimul locuitor a plecat la muncă în străinătate! Ciobanul Gheorghe s-a făcut măcelar în Anglia


 

 
 
Close
Close
Închide