Mergi direct la conținut »
Primăria le dă câte 5.000 de lei bucureștenilor care au împlinit 100 de ani. 34 de persoane din Capitală au acum această vârstă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Primăria le dă câte 5.000 de lei bucureștenilor care au împlinit 100 de ani. 34 de persoane din Capitală au acum această vârstă

Primăria le dă câte 5.000 de lei bucureștenilor care au împlinit 100 de ani. 34 de persoane din Capitală au acum această vârstă

Bucureștenii care au împlinit vârsta de 100 de ani sau mai mult vor primi, din bugetul Capitalei, 5.000 de lei, alături de o plachetă onorifică, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Consiliul General al Municipiului București.

De Cristina Radu,

Premiul de 5.000 de lei va fi acordat de Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori, „ca un omagiu adus vieții și contribuției avute în dezvoltarea societății”.

În București locuiesc în prezent 34 de persoane care au peste 100 de ani.

Bugetul proiectului „Vieți Centenare” va fi, în primă fază, de 170.000 de lei, iar impactul bugetar anual este estimat la 80.000 de lei, dacă în fiecare an împlinesc vârsta de 100 de ani în jur de 20 de persoane.

„Prin aceste măsuri propuse se recunoaște contribuția adusă la dezvoltarea comunității municipiului București, cât și respectul și prețuirea față de acestea”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat.

Află mai multe despre Centenar


Citește și: Social-democrație în sectorul 1: Primăria evacuează asistații pentru a face bazin olimpic la Colegiul Media. Răspunsul unui administrator din primărie:  „Nu poți să prăjești pește, iar copiii ăia să învețe matematică!” 

Close
Închide
  Close