MENIU CAUTĂ
24 Feb. 2016 10:30 , de Ioana Motoc

5 motive posibile pentru care românii nu sărbătoresc Dragobetele

Distribuie

Deși toată lumea tânjește după dragoste, fiind considerată lucrul care dă sens vieții, când vine vorba de sărbătorirea acesteia, românii nu prea se înghesuie. Cel puțin nu când ar trebui. Iată care sunt posibilele motive pentru care românii nu mai notează în calendar data de 24 februarie!

  1. Au rămas faliți în urma Sfântului Nicolae, Crăciunului, Revelionului, Sfântului Vasile, Bobotezei, Sfântului Ion și Zilei Îndrăgostiților (mă rog, Valentines Day)…

via GIPHY

  1. Și știu ce-i așteaptă în perioada 1-8 Martie.

via GIPHY

  1. Îi enervează toate supersițiile stupide formate în jurul sărbătorii precum faptul că nu ai voie să plângi (nici măcar la filme de dragoste?!), faptul că trebuie să faci curățenie (în mijlocul săptămânii?!) sau faptul că nu te poți certa cu partenerul (nici măcar dacă nu a dus gunoiul deși i-am zis?!).

via GIPHY

  1. Iar cei care nu cunosc superstițiile, au tendința de a asocia sărbătoarea de Valentines Day cu o sărbătoare modernă, occidentală, cool, în timp ce Dragobetele duce cu gândul la obiceiuri păgâne.

via GIPHY

  1. Singurul lucru care le amintea de existența sărbătorii era filmul siropos de pe PRO TV, dar aceștia nu se mai uită la televizor.

via GIPHY

Sursă foto: hepta.ro.

Citește mai multe despre Dragobete, motive și sarbatoare pe Libertatea.

Comentarii