De Sonia Popa,

Ca părinți, suntem preocupați de alimentația sănătoasă pentru copiii noștri, dar mai mult decât atât, ne dorim să-i educăm, să devină responsabili și să poată lua singuri decizii legate de propria sănătate. Și cum deprinderile sănătoase se formează cel mai bine prin joc, copiii s-au întrecut în ateliere de gătit și au făcut o mulțime de cocktailuri în cadrul unui proiect denumit ”Copii Sănătoși”.

foto bucatarul italian

 

Toată ”bucătăreala” celor mici a fost atent monitorizată de Antonio Passarelli care a dat câteva sfaturi de care orice părinte ar trebui să țină cont când vine vorba de alimentația copiilor:

  1. Mic dejunul încarcă bateriile pentru toată ziua, așa că cel mai bine e să îți educi copilul de la varste cât mai mici să mănânce dimineața. Dacă reușești asta, sunt mari șanse să păstreze acest obicei toată viața!
  1. Copiii sunt mai dispuși să mănânce ori să încerce ceva nou dacă participă la prepararea bucatelor. Este benefic și distractiv atât pentru părinte, cât și pentru copil, să gătească și să se distreze împreună. Ba chiar și implicarea celui mic în cumpărarea alimentelor este recomandată!
  1. Toate culorile tari din fructe și legume provin din substantele naturale ale plantelor, care au efecte benefice asupra corpului. Nu degeaba nutriționiștii recomandă o hrană cât mai colorată în fiecare zi! Pune-i copilului în farfurie mâncăruri și gustări pline de culoare, iar dacă fructele și legumele sunt tăiate și aranjate în forme atractive, cu siguranță le va savura!
  1. Fără zahăr! Zahărul nu conține substanțe nutriente și nu aduce beneficii organismului! E o sursă de calorii goale, creează dependență și, pe termen lung, dăunează corpului. În orice situație puteți să înlocuiți acest ingredient cu mierea.
  1. Toate gustările pe care le dați copilului trebuie să fie sănătoase, simple și gustoase, iar atunci când nu aveți timp să pregătiți ceva, cea mai simplă opțiune sunt fructele. O altă variantă la-ndemână e ca în iaurtul natural să adăugați fie un fruct proaspăt, fie nuci ori semințe cu miere.

Specialiștii în dezvoltarea copiilor recomandă ca începând de la vârste mici copiii să fie încurajați să participe în activitățile gospodărești, mai ales la cele din bucătărie și la pregătirea meselor. Astfel, micuții se inițiază în viața cotidiană a familiei, își îmbogățesc cunoștințele și sistemul de relaționare socială.

 

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta
GSP.RO

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur