Mergi direct la conținut »
50 de locuinţe şi curţi din Galați, inundate după ce pârâul Corozel a ieşit din matcă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

50 de locuinţe şi curţi din Galați, inundate după ce pârâul Corozel a ieşit din matcă

Ploile abundente din ultimele ore au făcut ravagii în mai multe zone din țară. 50 de locuinţe şi curţi din localitatea gălăţeană Corod au fost inundate, luni seara, după ce pârâul Corozel a ieşit din matcă.

Pe lângă cele de 50 de locuinţe şi curţi au fost inundate şi drumul judeţean care traversează localitatea şi mai multe drumuri comunale.

„Viitura pune în pericol şi localitatea Matca. Va fi transmis mesaj RO ALERT pentru Matca”, a precizat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.  În urma ploii torenţiale, în municipiul Tecuci au fost inundate o locuinţă şi trei curţi, în comunele Buceşti – trei locuinţe şi trei curţi, Iveşti – o locuinţă şi cinci curţi, Lieşti – două locuinţe şi o curte, potrivit Agerpres.

Judeţul Galaţi se află, până marţi dimineaţă, sub avertizare de cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. De asemenea, afluenţii Siretului şi Prutului, dar şi râul Bârlad, se află sub avertizare de Cod Portocaliu de inundaţii. Meteorologii anunţă că vremea nu se va schimba până joi, aşa că episoade de ploi torenţiale şi vânt puternic pot apărea oricând în judeţul nostru, potrivit viata-libera.ro.

Citește și

Reuniune convocată de urgenţă în Ucraina după apariţia unui video propagandistic cu o presupusă anexare a Bucovinei de către România

Close
Închide
  Close