1 Ajutor la cumpărături şi la menaj. Există persoane care au un program de lucru foarte încărcat, dar şi vârstnici care nu mai pot ieşi din casă ori nu-şi mai pot face singuri menajul. Contra unei plăţi stabilite de comun acord, le poţi face tu cumpărăturile sau menajul. Cum îţi poţi găsi clientela? Începe prin a da sfară în ţară printre prieteni şi vecini sau postează anunţuri pe site-urile specializate.
2 Servicii pentru animalele de companie. Pentru acest job trebuie neapărat să iubeşti animalele: stăpânul îşi va da seama imediat dacă nu îi oferi câinelui sau pisicii sale, pe lângă îngrijire, şi afecţiune. În funcţie de cererile clientelei, va trebui să plimbi câinele, să îl găzduieşti la tine un timp, să îl hrăneşti etc. Îţi poţi găsi clienţii pe site-urile dedicate iubitorilor de animale, în petshopuri sau clinici veterinare, ba chiar şi în parcurile în care îşi plimbă prietenii cu patru lăbuţe.
3 Îngrijirea persoanelor neajutorate. Dacă eşti o persoană răbdătoare şi plină de compasiune, poţi câştiga ajutând familiile care nu-şi pot îngriji rudele bolnave. Pentru că vei intra în casa acestora zilnic, trebuie să le convingi că eşti om de încredere. Aşa că ar fi bine că ai recomandările unor persoane care te cunosc bine (rude, prieteni etc.).
4 Donare de sânge. Dacă devii donator, ai satisfacţia de a salva vieţi (spitalele din ţară se plâng continuu că nu primesc destul sânge pentru transfuzii), dar şi o răsplată concretă: la fiecare donare primeşti bonuri de masă, reducere la transportul în comun şi o zi liberă la serviciu. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti afli de la centrele de donare sau de pe si-te- urile acestora.
5 Baby sitting. Dacă eşti părinte, ai deja “pregătirea” necesară pentru această ocupaţie. Dacă nu eşti, ai ocazia să te “califici” înainte de a avea propriii tăi copii. Indiferent de situaţie, baby sittingul cere multă responsabilitate, dragoste şi toleranţă pentru cei mici. Dacă ai aceste calităţi, poţi câştiga bani frumoşi. Începe prin anunţuri în presă, pe net şi, mai ales, printre persoane care te cunosc şi pot garanta moral pentru tine.
6 Figuraţie pe platourile de filmare. Figuranţii din filme şi spectatorii de la emisiunile TV sunt plătiţi cu ora. Poate că sumele nu sunt mari, dar nici munca depusă nu este cine ştie ce.
7 Promovarea unor produse. Şi tu poţi fi una dintre persoanele care împart fluturaşi ori pliante pe stradă sau care fac studii de piaţă, rugând trecătorii să răspundă la câteva întrebări despre un anumit produs. Firmele care vor să-l promoveze îţi oferă bani şi/sau produse. Poţi face acelaşi lucru şi pentru partide, în timpul campaniilor electorale, fără să te angajezi politic în vreun fel.