MENIU CAUTĂ
, de Sorin Golea

Ministrul Transporturilor, nemulţumit de o parte a lucrărilor de pe autostrada Lugoj-Deva. Constructorul lotului 3 a adunat penalizări de 1,5 milioane de euro

Distribuie

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a inspectat, astăzi, șantierele autostrăzii Lugoj-Deva, cale rutieră care trebuia să fie funcțională în 2016. Pe lotul trei al lucrării, de 21 de kilometri, stadiul execuției nu a mai avansat de câteva luni, deși asocierea de firme Teloxim, Comsa, Aldesa Construcciones și Arcadis Eurometudes a primit până acum penalizări de 1,5 milioane de euro pentru deficiențe în execuție.

Ministerul a vrut să vadă care este situația pe șantierele autostrăzii, unde a mers însoțit de reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, ai Poliției Rutiere și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), precum și cu prefecții și președinții Consiliilor Județene Timiș și Hunedoara.

Imediat după ce a fost numit în funcție, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat că nu va călca niciodată pe un șantier, pentru să, spunea el atunci, vizitele pe șantiere sunt treaba secretarilor de stat. Ministrul trebuie să stea la birou și să gândească în perspectivă. Astăzi, a mers însă pe șantierele autostrăzii Lugoj-Deva.

Muncitorii au fost retrași de pe șantier imediat după ce a plecat ministrul

Pe lotul 3 al autostrăzii, în lungime de 21 de kilometri, inspecția a constatat o mobilizare extrem de slabă a constructorului și deficiențe în execuție. Acolo lucrau doar 90 de muncitori și 70 de utilaje.

Mai mult, mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul Lucian Șova a plecat de pe șantier, potrivit Ministerului Transporturilor.

Pe lotul 3 au apărut o serie de probleme, din cauza lucrărilor neconforme și a mobilizării slabe a antreprenorului cu care reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și ai CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuții pentru remediere. Asocierea a primit până acum penalizări de 1,5 milioane euro.

Pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva (22 de kilometri) lucrau 700 de oameni pe șantier și 300 de utilaje. Pe acest tronson de drum se lucrează în ritm susținut, iar stadiul fizic de execuție este 76%. Mai sunt necesare lucrări precum cele de la nodul Șoimuș – lucrări de infrastructură, suprastructură și rampe pasaj – și de finalizat elemente de siguranță a circulației.

Pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva lucrează asocierea de firme Teloxim, Comsa, Aldesa Construcciones și Arcadis Eurometudes, iar pe lotul 4, firmele Tehnostrade SRL și Spedition Umb SRL.

În urma rapoartelor pe care le vor face instituțiile de control, ministrul Transporturilor Lucian Șova va dispune conducerii companiei să ia măsuri în consecință.


Citește și:

VIDEO/ Bucureștiul are peste 200 de străzi de pământ. În Capitală, ca la țară!

Citește mai multe despre lucian sova, autostrada lugoj deva, cnair, ITM, ministerul transporturilor, muncitori, Politia Rutiera și șantier pe Libertatea.

Comentarii