UPDATE ora 12.00. În acest dosar, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în Carei. Polițiștii au descoperit 52.300 de țigarete, care nu prezentau timbre fiscale emise de autoritățile din România sau care aveau, parțial, timbru duty-free, 7.400 de lei și 3.900 de euro. A fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore pentru doi bărbați, de 61, respectiv 36 de ani, ambii din Carei, urmând ca aceștia să fie prezentați instanței, pentru luarea măsurilor legale. În cadrul dosarului penal de la Satu Mare, până în prezent, au fost ridicate în vederea confiscării 187.110 de țigarete.
Știrea inițială. Într-o amplă operaţiune desfăşurată la nivel naţional, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Inspectoratului General al Poliției Române şi Direcției Generale Anticoruptie au fost efectuate luni 17 acţiuni operative, care au inclus punerea în executare a 91 de mandate de percheziţie şi 25 de mandate de aducere în diferite dosare penale.
Operaţiunile desfăşurate au vizat în special contrabanda, evaziunea fiscală, înşelăciunile, infracţiunile de mediu şi actele de corupţie, fiind concentrate pe mai multe regiuni ale ţării.
În ceea ce priveşte contrabanda, mai multe acţiuni au avut loc simultan în Suceava, Satu Mare şi Cluj.
Autorităţile au desfăşurat 31 percheziţii, dispunând, punând în aplicare 11 mandate de aducere în faţa justiţiei a unor persoane suspectate de activităţi ilegale de depozitare, transport şi vânzare a unor cantităţi semnificative de ţigări şi alcool de provenienţă extracomunitară.
În acelaşi timp, operaţiuni împotriva evaziunii fiscale s-au desfăşurat în Bucureşti, Dolj şi Constanţa, fiind derulate 43 de percheziţii. S-au emis 10 mandate de aducere pentru persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul estimat în urma activităţilor ilegale este de peste 5.600.000 de lei
Pe lângă acestea, operaţiunile au vizat şi infracţiunile de înşelăciune, cu acţiuni desfăşurate sub coordonarea PÎCCJ de procurori și de poliţişti în Gorj, Botoşani şi Harghita.
În Gorj, PJ Târgu Jiu şi SICE Gorj au efectuat 9 percheziţii şi au emis 3 mandate de aducere într-un caz de înşelăciune, fals informatic şi fals în înscrisuri oficiale, soldat cu un prejudiciu estimat la 860.000 de lei, o angajată a unei asociaţii întocmind în fals contracte de împrumut.
În Botoşani, PT Botoşani şi SICE Botoşani au desfăşurat 5 percheziţii şi au emis două mandate de aducere într-un caz de obţinere ilegală de fonduri, unde un suspect a falsificat documente pentru a obţine subvenţii ilegale, aducând un prejudiciu bugetului de stat.
În Harghita, PJ Miercurea Ciuc şi SICE Harghita au efectuat 3 percheziţii şi au pus în executare un mandat de aducere într-un caz de delapidare, în care un funcţionar a încheiat contracte de împrumut fără consimţământul beneficiarilor, generând un prejudiciu de 330.000 de lei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
cobra • 27.05.2024, 21:14
Mai mulți bani costa operațiunea decât sumele recuperate! Apă de ploaie!
Richardxyz13 • 27.05.2024, 10:24
Infractorii principali sunt organele statale si presa, care lucreaza in tandem, arătând cu degetul spre infracțiunile marunte.
Horea33 • 27.05.2024, 09:27
Apă de ploaie... Adevărata hoție e în contractele firmelor politicienilor cu statul! Miliarde de euro se fură prin aceste contracte! E bine că-i ia și pe trepădușii ăștia, dar asta este praful aruncat în ochii populimii, fentă!