4116-177395-chitara.jpgOrice neamţ, când aude de Peter Maffay, are în minte imaginea celebrului cântăreţ de muzică rock, originar din România. A plecat din Ardeal în 1963, alături de părinţii săi, care au ales drumul Germaniei. În acelaşi an şi-a făcut prima trupă, “The Dukes”. Acela a fost momentul în care Maffay şi-a început cariera muzicală şi de atunci a lansat zeci de albume, a susţinut sute de concerte şi a cântat în faţa a mii de oameni, care l-au primit în sufletul lor şi l-au apreciat pentru talentul său înnăscut.

Lovitura în lumea muzicală a dat-o cu adevărat în anul 1970, când a lansat şlagărul “Du” (“Tu” – n.r.), melodie care a făcut furori în rândul iubitorilor de muzică pop. În timp, s-a reorientat către muzica rock şi a devenit din ce în ce mai apreciat, iar de-a lungul anilor a reuşit să cucerească tot mai multe inimi cu o simplă chitară.

Într‑un interviu acordat presei germane, Maffay recunoaşte că nu poate să‑şi renege originile şi că încă mai simte că are o strânsă legătură cu România, chiar dacă a plecat de aici în urmă cu 46 de ani. Mai mult, el spune că oricine ar trebui să îşi cunoască rădăcinile pentru a fi un om integru.

«Muzica a abordat-o cu inima»

Cu ocazia aniversării celor 60 de ani de viaţă, Peter Maffay sărbătoreşte şi 40 de ani de când cântă pe scenele mari. Odată cu aceste momente care îi marchează viaţa, bărbatul îşi va lansa şi biografia, scrisă de bunul său prieten, germanul Edmund Hartsch. Despre cele 416 pagini ale cărţii, Maffay spune, făcând aluzie la faptul că sunt dezvăluite detalii din viaţa lui privată: “Un asemenea volum este ca o partidă de striptease, pe termen lung”. Potrivit autorului, “Rockerul german Heinz Rudolf Kunze a abordat cu cap muzica, solistul Udo Lindenberg – cu tupeu, iar Peter Maffay – cu inima”.4116-177397-nevasta.jpg

Tolo, după discursul președintelui: Trăiască Împăratul!
Recomandări

Tolo, după discursul președintelui: Trăiască Împăratul!

Locuieşte cu soţia la o fermă

În urmă cu şase ani, Peter Maffay s-a căsătorit cu Tanja, împreună cu care are şi un copil. Ei au avut o nuntă ferită de ochii lumii, organizată într-un cerc restrâns. Familia Maffay locuieşte în prezent la o fermă liniştită, în apropiere de München, capitala landului german Bavaria. Printre hobby-urile marelui artist se numără plimbările cu motocicleta, pasiune care l-ar fi putut ucide în 1972, chiar la începutul carierei, când a avut un accident teribil cu Harleyul său.

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”
GSP.RO

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile