MENIU CAUTĂ
, de Alexandru Boariu

A doua emisiune a Programului Tezaur-Ediţia Centenar. De unde și până la ce dată poți cumpăra aceste noi titluri de stat

Distribuie

Titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor Publice, în cadrul primei emisiuni a programului „Tezaur” - Ediția Centenar, s-au bucurat de mare succes, acestea fiind epuizate în doar câteva săptămâni. Recent, mai exact, începând de la 1 august, MFP a scos la vânzare a doua emisiune a Programului Tezaur Ediția Centenar.

Cumpără de la Poștă, până la 23 august!

Titlurile de stat pot fi cumpărate de cei interesați de la Poșta Română. Astfel, potrivit unui comunicat remis redacției de această instituție, cei care doresc să investească în titluri de stat le pot cumpăra din subunităţile poştale, conform programului de lucru cu clienţii, în perioada 1 august – 23 august, pentru mediul urban, iar pentru mediul rural, în perioada 1 august – 22 august. Titlurile de stat se pot cumpăra de către persoanele fizice rezidente, care au împlinit 18 ani, iar valoarea unui titlu este de 1 leu.

 Plata în numerar sau prin virament

Plata se poate face în numerar sau prin ordin de plată, fără niciun comision. Titlurile au formă dematerializată şi remunerează investitorii cu o dobândă anuală de 4,5%, cu scadenţă la 3 ani. Dobânda este plătibilă anual, după cum urmează: 27 august 2019, 27 august 2020, 27 august 2021 (odată cu plata valorii nominale). Retragerea se poate face doar de la subunitatea poştală unde s-a efectuat subscrierea. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor legali. Persoanele care doresc să subscrie, completează un set de formulare (autocopiativ), din care un exemplar, împreună cu chitanţa emisă la subscriere, se înmânează investitorului, constituind dovada deţinerii titlurilor de stat de către acesta. Mai multe detalii privind intermedierea vânzării, colectării subscrierilor şi efectuarea plăţilor aferente titlurilor de stat destinate populaţiei, prin subunităţile poştale se pot găsi pe site-ul Poștei Romîne, www. posta-romana.ro,

Cerere mare și pentru a doua emisiune a Programului Tezaur

Conform datelor centralizate de către Ministerul Finanţelor Publice, la finalul primei emisiuni, românii au investit peste 786 de milioane de lei în titlurile de stat din cadrul Programului Tezaur-ediţia Centenar, desfăşurat în perioada 15 iunie – 6 iulie 2018. Prin intermediul locaţiilor poştale s-au consemnat 5.747 de tranzacţii, suma totală investită în acestea fiind de 142 milioane de lei. Poşta Română a fost desemnată, încă din anul 2009, furnizor de serviciu universal in sectorul poştal, acesta fiind un criteriu important pentru alegerea ei, de către statul român, ca intermediar în vânzarea titulurilor de stat. Poşta Română, prin cele 5.400 puncte de acces, din  care peste 86% organizate în mediul rural, poate asigura îndeplinirea cerinţelor legate de efectuarea în condiţii de securitate, siguranţă şi cu profesionalism a prevederilor Ordinului comun al ministrului finanţelor publice şi al ministrului comunicaţiilor şi societăţii informaţionale privind aprobarea intermedierii vânzării, colectării subscrierilor şi efectuării plăţilor aferente titlurilor de stat destinate populaţiei prin subunităţile poştale din reţeaua C.N. „Poşta Română” S.A., în cadrul Programului Tezaur. Același interes mărit se manifestă și pentru a doua emisiune a Programului Tezaur.

Citește și : Guvernul lansează titlurile de stat Centenar, pentru populație, cu dobândă de peste 4,5% pe an

 

 

 

Comentarii