Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > A făcut dezastru în centrul social! Daune de 50.000 de lei! VIDEO & GALERIE FOTO

A făcut dezastru în centrul social! Daune de 50.000 de lei! VIDEO & GALERIE FOTO

Centrul pentru persoane fără adăpost din Buzău a fost distrus de un om al străzii care a lăsat stabilimentul fără apă caldă şi căldură. Pagubele produse de ieşirea violentă a acestuia se ridică la peste 50.000 lei.

De Florin Mitu, Gabriel Stoica,

Un asistat social a provocat daune de 50.000 de lei la centrul de zi şi de noapte pentru persoane fără adăpost din Buzău. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a semănat panică printre zecile de amărâți după ce s-a enervat şi a distrus tot ce a întâlnit în cale. Suspectul a fost prins de poliție şi a fost reținut pentru 24 de ore.

Supărat că nu are bani de ţigări, acesta, un munte de om de peste 110 kg, şi-a vărsat nervii pe tot ceea ce a întâlnit în cale.

Distrugerea sistematică a început din camera suspectului. Acesta a smuls instalația de aer condiționat din perete şi apoi a ieşit pe culoar. Aici a găsit un stingător pe care l-a smuls din suport şi apoi a început să spargă geamurile de termopan. Bărbatul nu s-a oprit la ferestre ci a continuat să smulgă caloriferele din pereți ca pe nişte jucării.

„A început să strige la noi că ne rupe oasele şi apoi fiecare a fugit cum a putut. Este puternic ca Hercule şi ne-a fost frică de el. Toată lumea a fugit, inclusiv paznicii, de frică să nu-i omoare. Era ca un animal în cuşcă”, ne-a declarat Maricica T., o asistată social.

Directorul instituției Daniel Lambru este şocat de cele întâmplate. Pagubele sunt de peste 50.000 de lei, iar instituția este acum practic paralizată.

„A devastat centrala termică, a smuls şi a spart wc-urile, i-a lăsat pe oameni fără căldură şi apă caldă. A spart monitoare, a distrus un calculator şi a spart ferestre. Cert este că el a fost trimis de la Spitalul Județean ca fiind sănătos psihic însă cei care au văzut cum s-a manifestat cred că suferă de ceva tulburări. Ar trebui să fie expertizați psihiatric pentru că trebuie să-şi asume cineva răspunderea pentru astfel de ieşiri violente. Cineva putea fi omorât astăzi”, ne-a declarat Daniel Lambru, directorul centrului pentru persoane fără adăpost.

Poliția efectuează cercetări pentru a stabili motivul care l-a determinat pe bărbat să distrugă centrul social. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul ar putea ajunge ani buni în spatele gratiilor pentru comiterea infracțiunii de distrugere.

Close
Închide
  Close