MENIU CAUTĂ

A făcut dezastru în centrul social! Daune de 50.000 de lei! VIDEO & GALERIE FOTO

Distribuie

Centrul pentru persoane fără adăpost din Buzău a fost distrus de un om al străzii care a lăsat stabilimentul fără apă caldă şi căldură. Pagubele produse de ieşirea violentă a acestuia se ridică la peste 50.000 lei.

Un asistat social a provocat daune de 50.000 de lei la centrul de zi şi de noapte pentru persoane fără adăpost din Buzău. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a semănat panică printre zecile de amărâți după ce s-a enervat şi a distrus tot ce a întâlnit în cale. Suspectul a fost prins de poliție şi a fost reținut pentru 24 de ore.

Supărat că nu are bani de ţigări, acesta, un munte de om de peste 110 kg, şi-a vărsat nervii pe tot ceea ce a întâlnit în cale.

Distrugerea sistematică a început din camera suspectului. Acesta a smuls instalația de aer condiționat din perete şi apoi a ieşit pe culoar. Aici a găsit un stingător pe care l-a smuls din suport şi apoi a început să spargă geamurile de termopan. Bărbatul nu s-a oprit la ferestre ci a continuat să smulgă caloriferele din pereți ca pe nişte jucării.

„A început să strige la noi că ne rupe oasele şi apoi fiecare a fugit cum a putut. Este puternic ca Hercule şi ne-a fost frică de el. Toată lumea a fugit, inclusiv paznicii, de frică să nu-i omoare. Era ca un animal în cuşcă”, ne-a declarat Maricica T., o asistată social.

Directorul instituției Daniel Lambru este şocat de cele întâmplate. Pagubele sunt de peste 50.000 de lei, iar instituția este acum practic paralizată.

„A devastat centrala termică, a smuls şi a spart wc-urile, i-a lăsat pe oameni fără căldură şi apă caldă. A spart monitoare, a distrus un calculator şi a spart ferestre. Cert este că el a fost trimis de la Spitalul Județean ca fiind sănătos psihic însă cei care au văzut cum s-a manifestat cred că suferă de ceva tulburări. Ar trebui să fie expertizați psihiatric pentru că trebuie să-şi asume cineva răspunderea pentru astfel de ieşiri violente. Cineva putea fi omorât astăzi”, ne-a declarat Daniel Lambru, directorul centrului pentru persoane fără adăpost.

Poliția efectuează cercetări pentru a stabili motivul care l-a determinat pe bărbat să distrugă centrul social. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul ar putea ajunge ani buni în spatele gratiilor pentru comiterea infracțiunii de distrugere.

Citește mai multe despre Buzău, centru și distrugere pe Libertatea.

Comentarii