Mergi direct la conținut »
A făcut o piatră funerară cu chipul lui Putin! Activistul rus a vrut astfel să protesteze față de cenzură
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > A făcut o piatră funerară cu chipul lui Putin! Activistul rus a vrut astfel să protesteze față de cenzură

A făcut o piatră funerară cu chipul lui Putin! Activistul rus a vrut astfel să protesteze față de cenzură

Karim Yamadayev, un activist rus care a făcut o piatră funerară cu chipul și datele "personale" ale președintelui rus Vladimir Putin (1952 - anul nașterii acestuia și 2019 - anul în care respectivul l-ar vrea dispărut pe liderul de la Kremlin), a fost condamnat la 28 de zile de pușcărie.

Karim Yamadayev a fost condamnat marți în orașul Naberezhnye Chelny pentru încălcarea repetată a legii privind organizarea de evenimente publice, a notat agerpres.ro.

Karim a spus că protestează astfel pentru interzicerea dreptului la liberă exprimare pe care două noi legi l-ar îngrădi. Miercuri, Rusia a adoptat două proiecte de lege prin care sunt penalizate nerespectarea autorităților și răspândirea de știri false.

 Prima interdicție se referă la «afișarea ostentativă a lipsei de respect» față de stat, oficiali și societate. Al doilea proiect de lege interzice răspândirea „informațiilor false de interes public, împărtășite sub formă de știri false”.

Close
Închide
  Close