Mergi direct la conținut »
A murit compozitorul și dirijorul George Balint

Compozitorul și dirijorul George Balint a murit la vârsta de 58 de ani. Înmormântarea va avea loc luni, 2 septembrie.

Compozitorul, dirijorul și muzicologul George Balint s-a stins din viață vineri, 30 august 2019. Trupul neînsuflețit al compozitorului George Balint a fost depus astăzi, 1 septembrie, începând cu ora 10:00, la Capela Cimitirului Bellu și mâine, 2 septembrie, între orele 12:00 și 13:00 în Aula Palatului Cantacuzino. Înmormântarea va avea loc tot luni, 2 septembrie, la cimitirul Viișoara din Ploiești, în jurul orei 15, potrivit romania-muzical.ro.

Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din 1987, muzicianul a fost director artistic al Operei Naţionale Bucureşti între 1997 şi 2000, devenind dirijor permanent al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” începând din 2000. George Balint a colaborat cu Radiodifuziunea Română între 2000 şi 2002, realizând emisiunea „Compozitori români de la A la Z”, la Radio România Cultural.

Dispariția compozitorului și dirijorului George Balint a înduererat-o și pe artista lirică Ozana Barabancea, care a transmis un mesaj de condoleanțe:

„Dumnezeu să vă aibă sufletul în pază, domnule profesor, maestre! R.I.P profesorul, compozitorul si dirijorul George Balint ?”.

FOTO: romania-muzical.ro; Facebook

Close
Închide
  Close