Mergi direct la conținut »
A murit motanul Stubbs, primarul unui orășel din Alaska

Motanul Stubbs, primarul onorific al unui orășel din Alaska, ales în funcție în 1997, a murit la vârsta de 20 de ani, potrivit unei postări pe Twitter a proprietarilor săi, citată de CNN.

„A fost un ticălos până în ultima zi a vieții sale”, au spus proprietarii lui Stubbs. „Ai fost o pisică remarcabilă și ne vom aminti cu drag de tine”, au adăugat aceștia.


Citește și: EXCLUSIV/ De la Băsescu încoace, viața în Nana merge cu hopuri. Morților li se iau terenurile, iar viilor, recoltele


O viață în lumina reflectoarelor

Stubbs a fost primar în orășelul  Talkeetna timp de 20 de ani. Biroul său a devenit o destinație atât pentru localnici, cât și pentru turiști, care căutau un consiliu de salvie de la pisică. Și, deși Stubbs nu avea o pricepere legislativă și retorică a unui politician tipic, el a stat mereu bine în sondaje.

„Peste 75% dintre vizitatorii orașului întreabă „Unde este primarul?” Sau „Am o întâlnire cu primarul”, a se arată în comunicatul de presă. „Cred că am auzit aceste două afirmații de peste 100 de ori pe zi în timpul primului nostru an”.

Cariera lui Stubbs nu era complet lipsită de controverse.

În 2013, Stubbs a fost atacat de un câine din vecinătate. În urma atacului, motanul a rămas cu un plămân perforat și cu o fractură de stern, dar toate acestea nu l-au putut ține departe de îndatoririle sale. Stubbs și-a revenit și și-a asumat toate responsabilitățile primare.


Citește și: FOTO EXCLUSIV/ Imaginile durerii. Apropiaţi şi necunoscuţi au plâns la căpătâiul Denisei Manelista


 

Close
Închide
  Close