Decesul a fost anunţat pe Twitter de succesorul lui Mugabe, actualul preşedinte Emmerson Mnangagwa. „Cu cea mai mare tristeţe, anunţ moartea părintelui fondator şi fostului preşedinte al Zimbabwe, Tov. Robert Mugabe”, arată mesajul de pe contul oficial al preşedinţiei de la Harare.

Conform unei surse a agenţiei Reuters, fostul şef de stat a primit îngrijiri medicale de mai multe ori în ultimii ani în Singapore, unde a şi murit. 

În noiembrie anul trecut, Mnangagwa afirmase că Robert Mugabe nu mai putea umbla şi a fost internat în Singapore, dar nu a precizat ce tratamente urma, notează Agerpres.

Oficialii au declarat de mai multe ori că fostul preşedinte a fost tratat de cataractă şi au dezminţit informaţiile din presă conform cărora suferea de cancer la prostată. 

Robert Mugabe a vizitat România în 1976

Robert Mugabe a fost un dictator care a condus Zimbabwe cu mână de fier. Prima oară, în perioada 1980 – 1987, a fost prim ministru. Din 1987 și până în 2017 a fost șeful statului.

Sub conducerea tiranului Robert Mugabe, Zimbabwe a devenit țara cu cea mai mare inflație din lume!

Robert Mugabe a fost unul dintre dictatorii africani care au întreținut relații cordiale cu fostul dictator român Nicolae Ceaușescu. Mugabe a vizitat România în 1976 și în 1981, când a primit distincția Steaua R.S.R..

SURSA FOTO: EPA

Robert Mugabe și Nicolae Ceaușescu
Robert Mugabe și Nicolae Ceaușescu

Citeşte şi:

„Ceaușescu” se vinde bine pe litoralul bulgăresc, la trei decenii de la Revoluția din „89

Kim Jong-un a executat un general aruncându-l într-un bazin cu pești piranha!

Povestea în imagini a bisericilor dislocate din București. „E și comic, dacă privești din afară, să plimbi niște clădiri, dar e și mult tragism”

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente