De Elena Matei, Alexandru Ionescu,

Opt trenuri de călători au fost blocate, marţi noaptea, pe ruta Bucureşti – Constanţa, din cauza mai multor copaci care au căzut pe cablurile electrice ale căii ferate. Un caz incredibil s-a întâmplat la Lehliu, Călăraşi. Locomotiva unui tren care mergea spre Constanţa s-a defectat în câmp, la ora 3.30, iar cei 40 de călători au fost duşi abia de dimineaţă cu maşinile la sediul poliţiei din localitate, pentru a se încălzi. Între timp, locomotiva a fost reparată, iar trenul a plecat fără probleme şi fără…călători. Aceştia au fost uitaţi la Lehliu şi au părăsit localitatea abia ieri în jurul orei 10.00. Reprezentanţii CFR Călători ne-au spus doar că ei nu au nici o vină pentru acest incident, şi că, “probabil, oamenii nu au mai vrut să urce în tren”

4249-210377-sosiri.jpg«Mi-am luat o pâine cu mine»

Au venit încă de dimineaţă pentru a‑şi întâmpina rudele venite din ţară la Bucureşti, dar au sfârşit prin a aştepta ore bune prin Gara de Nord, pentru că trenurile cu familiile lor au rămas blocate de nămeţi pe câmp, la sute de kilometri depărtare.

“Stimaţi călători, acceleratul 1982 de la Tulcea soseşte la Bucureşti cu o întârziere de 240 de minute, din cauza vremii. Ne cerem scuze!”, spune o voce prin megafoane. 4249-210379-paine.jpgAstfel de anunţuri au răsunat ieri în Gara de Nord, în cea de-a doua zi în care iarna şi-a făcut de cap în România. Cele mai afectate au fost rutele către Constanţa şi către Iaşi şi Galaţi, unde întârzierile au însumat şi 10 ore. În Gara de Nord, unii oameni şi-au aşteptat rudele ore întregi.

Alţii, care tocmai se pregăteau să plece, nu au uitat să-şi ia în bagaje şi ceva de mâncare. “Mi-am luat o pâine cu mine, am şi nişte şuncă afumată, pentru că nu ştiu la ce să mă aştept. Sper să nu rămân blocat în tren, e dezastru, autorităţile nu fac nimic”, ne-a spus Călin Paul, un muncitor de 45 de ani care pleca către Galaţi. Din cauza vremii, CFR a anulat ieri 6 trenuri, majoritatea cu destinaţia Constanţa.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Cod galben extins

Meteorologii au extins ieri codul galben de ninsori, viscol şi polei şi către judeţele Iaşi şi Botoşani. Potrivit acestora, până astăzi la ora 12.00 va continua să ningă, iar vântul va prezenta intensificări şi va viscoli zăpada. În Dobrogea şi în sud-estul Munteniei se va produce polei.

Unde anunţaţi problemele din trafic

Dacă întâmpinaţi probleme pe străzile din ţară, sunaţi la Comandamentul Central de iarnă, la numerele de telefon 021.9360 sau 021.318.66.09/31.
Bucureştenii pot contacta şi Dispeceratul Integrat de Urgenţă din cadrul Primăriei Generale, la numărul de telefon 0800.800.882.

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși
HOROSCOP

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși