De Simona Josan,

De profesie asistentă într-un azil, Gill Pharaoh locuia de-o viaţă în Londra şi era, la 75 de ani, o femeie în putere. Sănătoasă tun, britanica nu lua medicamente şi era extrem de activă, dar meseria pe care a avut-o i-a deschis ochii şi a făcut-o să realizeze ce înseamnă să îmbătrâneşti.
Îngrozită că organismul i-ar putea ceda la un moment dat şi că ar putea ajunge ca o legumă ori că şi-ar putea pierde sănătatea mintală, femeia a luat o decizie incredibilă. A hotărât să meargă la o clinică de sinucidere asistată din Elveţia, pentru a fi eutanasiată. În mod normal, o destinaţie finală pentru bolnavii în stadii terminale, instituţia medicală din Basel a reprezentat şi pentru Gill finalul problemelor.
“Am avut grijă de bătrâni toată viaţa mea. Întotdeauna îmi spuneam: «Eu nu îmbătrânesc. Nu cred că atunci când îmbătrâneşti este distractiv ». Acum ştiu că mă duc în jos. Iar situaţia nu se va mai îmbunătăţi. Nu vreau ca lumea să-şi aducă aminte de mine ca de o babă care abia merge pe stradă în baston. Şi am atâţia prieteni care, din păcate, sunt o povară pentru partenerii lor de viaţă. Ştiu că nu ar trebui să spun asta, dar, la vârsta mea, tot ce trebuie să faci este să îţi rupi şoldul şi eşti terminat”, a scris într-un interviu acordat înainte să moară.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați