MENIU CAUTĂ
15 Ian. 2013 17:35

A preferat să plătească 6.200 de lei, cu chitanţă, decât să dea 4.000 de lei şpagă în spitalele de stat

Distribuie

Un calcul simplu al preţurilor serviciilor în cazul unei naşteri la o maternitate de stat arată că e mai avantajos să aduci pe lume un copil la o clinică privată. Dacă alegi să naşti prin cezariană, costurile la spitalul public sunt de aproximativ 400 de euro pentru medicul principal, 100 de euro - anestezistul, 25 de euro - moaşa şi alte câteva zeci de lei - asistentele medicale. Mai mult, nu beneficiezi de o rezervă numai a ta.
“Şi pentru anestezia epidurală va fi necesar să scoţi din buzunar între 700 şi 1.000 de lei, iar apoi, dacă nu ai noroc, trebuie să îţi cumperi medicamentele de care ai nevoie şi să plăteşti separat analizele de verificare ale copilului, să îi asiguri scutecele şi mâncarea, în cazul în care nu poţi alapta”, ne-a povestit Ioana Trăpăduş, proaspăta mămică a lui Patrick.

A beneficiat de 3 nopţi de cazare

Foarte probabil e să iei şi vreun virus din spital, din cauza condiţiilor insalubre pe care ţi le oferă statul', ne-a relatat Ioana. Când am rămas însărcinată, am ales o clinică privată foarte cunoscută, la care naşterea, cazarea singură în cameră, cu posibilitatea de a sta cu bebe în cameră, şi serviciile au fost extraordinare, iar personalul foarte bine pregătit şi atent. Pachetul de naştere a inclus 3 nopţi de cazare ultra all inclusive şi pentru mine, şi pentru bebe, la preţul de 6.200 de lei. În prezent, dacă naşti la particular, statul decontează circa 30% din suma totală. Ca o concluzie, aş naşte oricând tot la privat', ne-a mai spus Ioana.

Uite preţurile pentru o naştere la privat, cu toate serviciile incluse:

  • Sanador 2.800-8.200 de lei
  • Medlife 4.000-9.500 de lei
  • Regina Maria 4.900- 13.440 de lei (vip)

Iată cât costă, în medie, să naşti la stat:

Citește mai multe despre Investigații şi Reportaje pe Libertatea.

Comentarii